Vida més enllà de Lewandowski

Exercici de supervivència. El Barça ha guanyat els sis partits que s’ha perdut el crac polonès ja sigui per sanció, descans o lesió. Sense el seu home gol, l’equip ha conquistat el Bernabéu en la copa i el Civitas Metropolitano en la lliga

Robert Lewandowski és el gol d’aquest Barça. El davanter polonès suma 25 dianes aquesta temporada 22/23 en el còmput global de totes les competicions. El seu instint, la seva aura intimidatòria, la seva veterania i la seva ascendència en el vestidor el converteixen en una figura indispensable en els plans de Xavi Hernández. Però el Barça està demostrant saber viure i competir també sense la participació del seu davanter centre. Sis partits sense Lewandowski, sis victòries. Els números no enganyen. L’última, el 0-1 al Santiago Bernabéu. Els números demostren que no hi ha Lewandowskidependència en aquest Barça.

L’equip blaugrana ha guanyat tots els partits en què no ha pogut comptar amb el polonès, ja sigui per sanció, descans o lesió, com va ser el cas de dijous en l’anada de les semifinals de copa. Sense Lewandowski, Pedri i Dembélé el Barça va conquistar el Santiago Bernabéu. El Barça també se’n va sortir en els tres partits de lliga en què el seu davanter va estar sancionat. Tres victòries per la mínima contra el Girona a Montilivi (0-1), el Getafe a casa (1-0) i l’Atlético a fora (0-1). Sense Lewandowski el Barça ha guanyat al Bernabéu i al Civitas Metropolitano.

El partit contra el Real Madrid no ha estat l’únic partit de copa que s’ha perdut Lewandowski. El polonès va tenir descans en l’eliminatòria a partit únic contra l’Intercity (3-4). A Europa, el dorsal 9 del Barça només s’ha perdut una cita dels vuit compromisos que ha jugat l’equip comptant-hi la Champions i l’Europa League. Ha marcat sis gols en set partits jugats a Europa. La seva única absència va ser contra el Viktoria Plzen, a Txèquia, en l’última jornada de la fase de grups de la Champions i amb el Barça ja eliminat. Aquell dia Xavi va donar descans a molts titulars i Lewandowski ni va viatjar. El Barça també va guanyar aquell partit, per 2-4.

En aquests sis partits sense el polonès, el Barça ha marcat un total de 12 gols, amb vuit golejadors diferents: Dembélé, Pedri i Ferran Torres (2), Ansu Fati, Raphinha, Araujo, Marcos Alonso i Pablo Torre.

Lewandowski va ser l’autor del gol de la victòria a Mestalla (0-1, 93’). Demà contra el València de Baraja, nou examen sense el polonès.