Barça

La fiscalia denunciarà el Barça

Cas Negreira. Presentarà denúncia al club i a Bartomeu per un delicte de corrupció continuada. “El Barça mai s’ha dedicat a comprar àrbitres ni a influir en resultats”, assegura Joan Laporta

La fiscalia té previst presentar als jutjats de Barcelona una denúncia contra el Barça i l’expresident Josep Maria Bartomeu. La denúncia és a partir de les investigacions que la fiscalia manté obertes des de fa mesos pels presumptes pagaments per un valor d’uns set milions d’euros a una empresa d’Enríquez Negreira, que era vicepresident del comitè d’àrbitres. La denúncia, avançada pel diari El País, és per un delicte de corrupció en els negocis en la modalitat continuada. S’hauria redactat ja un esborrany de denúncia, que està revisant ara la fiscalia general de l’Estat abans de presentar-la als jutjats. La querella interposada per Xavier Estrada Fernández va obligar a aturar les diligències, tal com marca la llei. En un principi, encara que s’inclogui el Barça en la denúncia, no hi hauria conseqüències esportives per al club, perquè el presumpte delicte ha prescrit en l’àmbit de competició.

Laporta i la campanya

Laporta va parlar al Círculo Ecuestre minuts abans que transcendís la denúncia. Interrogat pel cas Negreira, va dir: “Estem pendents d’anunciar una roda de premsa per parlar-ne. El Barça mai s’ha dedicat a comprar àrbitres ni a influir en resultats. Rotundament, mai ha tingut aquesta intenció i els fets contradiuen a qui intenta canviar el relat.” I hi va afegir: “Hi ha una campanya per perjudicar els interessos del Barça, orientada a controlar el club”, en referència a Tebas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)