Barça

Avança el full de ruta

Laporta. El president del Barça va revelar les posicions que el club pretén reforçar en el mercat d’estiu i les renovacions que es plantegen, en un col·loqui al Círculo Ecuestre de Barcelona

Joan Laporta va celebrar els dos anys de mandat al capdavant del FC Barcelona en un col·loqui al Círculo Ecuestre de Barcelona, on va fer un repàs de tots els temes d’actualitat, incloent-hi els peluts, a més d’anunciar que l’entitat es planteja allargar el vincle actual amb Xavi: “Encara que no es guanyi la lliga, crec que l’hem de renovar perquè defensa l’estil del Barça, no fa que estirem més el braç que la màniga, no ens demana bogeries i comprèn la situació del club perfectament”, va explicar el president.

L’entrenador del primer equip té contracte fins al 2024 i, en principi, qualsevol canvi està subjecte a la consecució de títols importants, com ara el campionat estatal, tal com va tornar a reconèixer Laporta en declarar que “guanyar la lliga és la prioritat”, tot i que això ja no sembla una condició sine qua non. “Aquest any ho tenim força bé perquè Xavi ho està fent molt bé. Ens ha portat a estar 9 punts amunt, ja tenim la supercopa i estem a les semifinals de la copa”, va valorar sobre la temporada.

Quant a jugadors, hi ha dues renovacions pendents: Busquets i Ansu Fati. Sobre el migcampista, Laporta va dir que encara no han presentat una proposta concreta, però ho faran “aviat” i es preveurà que “continuï un any més”. Aquesta és la voluntat del club, però no se sap quina és encara la del futbolista, que segons el president “està pensant què fer perquè a ell li agradaria acabar el cicle guanyant, i alhora té ofertes importants de fora”. Del davanter, Laporta va recalcar, de nou, que és un jugador “en qui tenim grans esperances dipositades i falta que agafi l’espurna que tenia abans”.

Tot i la distància, Joan Laporta va fer un avançament sobre el full de ruta en clau mercatto que es començarà a traçar al juny, tan aviat com acabi la competició. “El Barça ha de fitxar un lateral i un central, depenent de les oportunitats que hi hagi. Un davanter segurament també. Pels migcampistes, hem de mirar a casa per poder promocionar la carrera dels joves” i va recordar que el club “té el límit salarial excedit, cosa que limita molt, perquè no tenim els recursos il·limitats com els d’un club estat”. Un que difícilment arribi al Camp Nou és Leo Messi, amb qui va coincidir la setmana passada a París a la gala The Best: “Ens vam veure de lluny”, va confessar.

LES REACCIONS

El Barça ha de fitxar un lateral i un central, depenent de les oportunitats que hi hagi. Un davanter segurament també, però estem limitats
M’he plantejat ja ara la renovació de Xavi, independentment que es guanyi la lliga o no
Joan Laporta
PRESIDENT DEL FC BARCELONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)