Barça

Números suggeridors

Tot i fracassar a Europa, el Barça s’ha mostrat sòlid i fiable en la lliga sota la direcció de Xavi Hernández, que en els seus primers 50 partits en la competició regular a la banqueta supera els registres que va establir Pep Guardiola

Líder destacat amb 62 punts, no hi havia un primer classificat amb més puntuació a aquestes alçades de campionat des de fa una dècada

A pesar de totes les crítiques que han sorgit al voltant de l’equip per les repetides eliminacions de les competicions europees, per no saber rematar els partits, pel tipus de joc que utilitza, per la falta de punteria, etcètera, és convenient recordar aquella mítica frase del president Joan Laporta “Al lloro, que no estem tan malament!”, per il·lustrar que, en realitat, la situació del Barça no és, ni de bon tros, tan dolenta com podria semblar, i és que els números no menteixen.

En ple debat sobre el què i el com, no hi ha dubte que el primer s’ha imposat per golejada, tot i que no hagi estat una prioritat escollida a consciència. El tarannà de l’afició blaugrana, o potser només la part catalana, sempre porta a exigir fer el màxim de la millor manera possible, però no totes les peces tenen la capacitat de funciona tothora al nivell d’excel·lència requerit per assolir aquesta fita en què, per sobre de tot, es premia el com.

Abonats a l’eficàcia, aquesta temporada el conjunt culer suma, fins avui, vuit enfrontaments de lliga superats per només un 1-0 o un 0-1, és a dir, 24 punts aconseguits amb el resultat més ajustat possible: Mallorca, Celta, València (per partida doble), Atlético, Getafe, Girona i Vila-real. Però si tenim en compte la resta de campionats, l’estadística s’amplia fins a 10 amb els quarts de copa contra la Real Sociedad i l’anada de les semifinals contra el Madrid.

Reforça aquesta conclusió el fet que hi ha hagut dos partits més de la competició estatal en què el Barça va sortir amb la victòria sota el braç per la mínima diferència de gols, i va ser a El Sadar (1-2) i al Benito Villamarín (1-2), una circumstància que també es va donar en la fase de setzens de la copa contra l’Intercity d’Alacant (3-4). En total, han estat deu xocs en lliga vençuts per la mínima i tres més en la competició de copa. Aquesta conducta, però, no s’ha pogut tenir ni com a últim recurs a Europa, ja que el visor de l’escopeta estava més borrós i desviat que mai.

De fet, tampoc funcionava l’armilla perquè van traspassar la xarxa fins a 16 bales en només vuit partits. Uns números inexplicablement oposats als que el club presenta en la lliga: 8 dianes en 24 jornades. D’aquesta xifra tan baixa se n’extreu un rècord, i és que el FC Barcelona és l’únic conjunt en la història de la lliga que tan sols ha rebut un gol a casa en els primers 12 partits que s’hi han jugat. A més, amb 62 punts al caseller, no hi havia un primer classificat amb més puntuació a aquestes alçades de campionat des de la temporada 2012/13, amb Tito Vilanova al capdavant dels culers.

No hi ha dubte que la lliga és el torneig en què menys incòmode es troba l’equip aquest curs, i si no, que ho preguntin a Xavi. El terrassenc va complir diumenge 50 partits com a tècnic en el campionat estatal, on suma 37 victòries, 7 empats i 6 derrotes, uns números a l’altura dels millors entrenadors que han passat pel Camp Nou, ja que només Luis Enrique el supera, amb 40 triomfs. Pep Guardiola va arribar al mig centenar acumulant-ne un menys, 36.

RÈCORD

És el primer equip en la història de la lliga que rep un gol a casa en els 12 primers partits

ABONATS A L’1-0

Ha guanyat 8 partits de lliga per 1-0, 10 comptant totes les competicions

PER LA MÍNIMA

10 de les victòries en la lliga han estat per només un gol de diferència, 13 en tot el curs

DETERMINANT

En la lliga només ha encaixat 8 dianes en 24 duels; a Europa, 16 en 8 enfrontaments
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)