Barça

“El joc del Barça de fa deu anys, potser ara no funcionaria”

Lewandowski. El polonès pregunta obertament si el ‘tiqui-taca’ tindria èxit en el context actual

Després del debat que va generar entre els puristes guanyar al Santiago Bernabéu 0-1 amb només un 35% de possessió de pilota, ara Robert Lewandowski obre un nou meló i posa a debat l’èxit del model del tiqui-taca en el futbol actual. El polonès, en una entrevista a La Revista Barça, es pregunta si aquell estil tan genuí de l’era Pep, amb actors com per exemple Xavi, Iniesta, Messi i Busquets, que el sabien expressar tan bé a la gespa, funcionaria ara igual de bé en el context futbolístic d’avui dia: “Sé que per l’ADN del Barça hem de buscar fer sempre un bon joc, però hem d’entendre que el futbol va canviant. Per exemple, el joc del Barça de deu anys enrere potser no funcionaria ara. Ens hem d’adaptar al futbol i ensenyar el millor que tenim. Els jugadors del nostre equip també canvien. S’ha de trobar la solució perfecta per al lloc on ets i per al futbol del moment. El futbol no és ara com era fa deu o quinze anys. El tiqui-taca potser avui no funcionaria. Has de trobar l’equilibri i la solució perfecta entre el futbol del moment i els jugadors que tens.”

Lewandowski reapareixerà a San Mamés després de la lesió i es retrobarà amb Gil Manzano. La batalla contra l’Athletic és un escenari ideal per agafar confiança amb vista al clàssic. Somia en el doblet, però demana calma: “Hem de creure que tot és possible, però encara és aviat per pensar-hi. En la lliga estem en una bona posició, però encara ens queden molts partits i hem de demostrar que podem fer-ho millor que en els partits que hem guanyat per 1-0. En la copa, la nostra meta és arribar a la final, però primer hem d’eliminar el Madrid en la semifinal.”

El dorsal 9 del Barça ja ha marcat 25 gols com a blaugrana. Està content amb el seu rendiment: “Quan tinc un o dos jugadors a sobre, intento buscar al meu voltant per trobar el company amb un espai lliure per passar-li la pilota, per crear una situació de perill i, encara que jo no tingui l’oportunitat de fer gol, procuro utilitzar els meus moviments per veure si hi ha un espai lliure per als meus companys. Si tens la pilota ets el centre d’atenció en un espai determinat, i això vol dir que hi ha un espai lliure en una altra part que has de veure”. Se sent a gust a Barcelona i li agradaria jugar més anys al Camp Nou. Ja té 34 anys, però físicament se sent bé: “Sé que encara puc jugar a un alt nivell alguns anys més. Quants seran? Ja ho veurem. Segur que no en són un o dos, en seran més. Jo intento donar tot el que tinc. Aquí al Barça, ara mateix, entenc el significat del Més que un club, perquè quan estàs dins i veus com funciona tot, com treballa la gent, com et cuiden, entens exactament què significa”, explica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)