Barça

Denúncia admesa

Cas Negreira. La magistrada accepta la denúncia i ordena que la Guàrdia Civil investigui els motius dels pagaments del Barça a l’exvicepresident del CTA

Ara ja sí, el cas Negreira és en mans de la justícia. La magistrada Silvia López Mejía, del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, va admetre a tràmit ahir la querella de l’àrbitre lleidatà Xavier Estrada Fernández contra l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira i també la denúncia de la fiscalia contra el mateix Negreira, el Barça, els expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu i els antics executius del club Òscar Grau i Albert Soler. Les diligències, doncs, estan obertes i s’engega la investigació pels presumptes delictes de corrupció entre particulars en l’àmbit esportiu, administració deslleial i falsedat en document mercantil.

En la interlocutòria dictada ahir, la jutgessa va ordenar que sigui la Guàrdia Civil la que esbrini els motius dels pagaments del Barça a Negreira. Això provoca que el cas canviï de mans, ja que la fiscalia li havia encarregat a la Policía Nacional, que ara se n’haurà de retirar. D’aquesta manera serà la unitat orgànica de policia judicial de la VII Zona de la Guàrdia Civil la que “porti a terme les diligències d’investigació necessàries en ordre a determinar el motiu o les feines per a les quals s’efectuaven els pagaments realitzats pel Futbol Club Barcelona a les empreses Dasnil 95 SL i Nilsad SCP, i també la destinació del cobrat per les esmentades empreses i la identitat de qui ocupava els càrrecs de director general, CEO, director executiu, director financer, tresorer o cap de l’àrea econòmica del club entre el 2011 i el 2014”. La magistrada acorda que la Guàrdia Civil haurà de continuar la investigació perquè “no s’aprecia increment patrimonial, segons assenyala l’AEAT” i que “seria pertinent dur a terme una investigació patrimonial de José María Enríquez Negreira i el seu entorn proper”.

D’altra banda, Silvia López Mejía descarta encausar, de moment, el fill de Negreira, Javier Enríquez, inicialment investigat per la fiscalia, ja que “la direcció i gestió de Dasnil 95 SL l’exercia exclusivament José María Enríquez Negreira” i que a l’empresa “seria un simple testaferro”. Pel que fa al paper de LaLiga en el cas, la jutgessa va acceptar que es personi com a acusació particular.

INTERLOCUTÒRIA

La jutgessa reclama una investigació patrimonial d’Enríquez Negreira

EXPRESIDENTS

Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu seran investigats en el cas

Martell defensarà el Barça

L’advocat penalista Cristóbal Martell defensarà el Barça en la causa oberta pel cas Negreira. Martell s’encarrega, entre d’altres, del cas de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva família en la causa de presumpta corrupció que té a les mans l’Audiencia Nacional, també representa Dani Alves en la causa oberta per la presumpta violació d’una noia al lavabo d’una discoteca i va portar l’afer de Leo Messi en el seu litigi per frau fiscal.

En paral·lel, el club blaugrana ha encarregat la investigació interna dels fets que envolten el cas a l’advocat Andreu van den Eynde, que va defensar el líder d’Esquerra, Oriol Junqueras, durant el judici del procés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)