Barça

El club demana explicacions

Indignació. El Barça denuncia els insults de diumenge passat a San Mamés al comitè de competició i reclama una investigació sobre els fets

En el Barça creix dia a dia la indignació per tot el que envolta el cas Negreira. Al club culer senten que hi està havent un maltractament cap al nom de l’entitat; ja ho va fer palès Joan Laporta dilluns en un acte celebrat a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou amb els capitans dels equips professionals i de les categories inferiors. “Tinc moltes ganes d’enfrontar-me a tots els pocavergonyes que estan tacant el nostre escut”, va reblar el president, en una intervenció en què va mesclar l’emoció amb la ràbia.

Tot plegat es va posar de manifest el cap de setmana passat a San Mamés, en el duel que el conjunt entrenat per Xavi Hernández va guanyar (0-1), en què a l’estadi biscaí es va viure un clima d’hostilitat important envers l’equip i es van produir escenes que al club blaugrana consideren intolerables, per la qual cosa han decidit actuar. D’aquesta manera, fonts de l’entitat culer van indicar a aquest diari que el Barça va presentar ahir una denúncia davant el comitè de competició de la federació espanyola de futbol (RFEF). En l’escrit, el club presidit per Joan Laporta denuncia càntics en contra del Barça, contra Gavi i el llançament de bitllets amb els colors blaugrana, l’escut i la paraula “màfia”. En la denúncia, a més, també s’afegeix un esdeveniment ocorregut en un altre estadi, el Sánchez Pizjuán, on, en el Sevilla- Almeria també va haver-hi llançament de bitllets, en aquesta ocasió amb la cara de Joan Laporta i Luis Rubiales, president de la FEF.

Des del club blaugrana, insisteixen que en la denúncia no acusen directament ningú i que demanen que s’obri un expedient i s’investiguin els fets. També han enviat dues còpies a dos ens diferents; una a LaLiga, i una altra a la comissió estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport, un òrgan que pertany al Consell Superior d’Esports (CSD), l’ens de govern en l’esport.

Valverde diu que ningú li ha trucat

L’extrenador del Barça, al club del 2017 al 2020, va assegurar que ningú l’ha avisat per declarar com a testimoni en el cas Negreira. “A mi no m’ha trucat ningú, per molt que surti a la premsa... és un procés que està en investigació i ja està, veurem el que passa”, va dir ahir Ernesto Valverde, ara a l’Athletic.

La RFEF també es personarà en la causa

La federació espanyola de futbol (RFEF) va comunicar que es persona en el procediment del cas Negreira un cop la denúncia de la fiscalia pels presumptes pagaments del Barça a l’exvicepresident del CTA ha estat admesa a tràmit. La FEF s’uneix així al Madrid i al CSD, que van anunciar que es personarien en la causa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)