La protagonista

Fridolina Rolfö

Doblet i ovació

Fa una setmana a l’Olímpic de Roma el Barça va registrar 34 aproximacions de perill, va xutar 10 vegades a porteria i només va poder batre en una ocasió la romanesa Camelia Ceasar. Va perdonar –sobretot Oshoala– i va acabar patint per conservar el 0-1. Ahir a l’Spotify Camp Nou en va tenir prou amb onze minuts per superar el mur del Roma i sentenciar l’eliminatòria. Això és el que va tardar Fridolina Rolfö a fer l’1-0. Fins en cinc ocasions va acabar recollint Ceasar la pilota del fons de la seva porteria. Maneta de gols i bitllet per a semifinals per cinquena vegada consecutiva (5-1).

Mapi León va signar el golàs de la tarda i Fridolina Rolfö va castigar el Roma amb un doblet. Gols des de la defensa. La internacional sueca va tornar a ser decisiva. Ànima d’extrem i lateral per accident en aquest Barça de Giráldez. Tres gols en els últims cinc dies i tres gols en vuit partits en la Champions, els mateixos que va marcar en l’edició de la temporada anterior.

Rolfö ja havia estat vital en el clàssic. Seu va ser el gol de penal que va donar la victòria contra el Real Madrid al Johan (1-0), un gol que va assegurar una lliga. Protagonista a l’estadi Johan Cruyff i protagonista al Camp Nou, perquè dos dels tres primers gols del Barça en el partit van portar el seu segell. En l’acció de l’1-0, Mapi va fer la centrada des de l’esquerra, la central del Roma va refusar malament davant la presència intimidatòria d’Oshoala i Rolfö va recollir el refús per batre Ceasar per primer cop. Xut de primeres amb la cama dreta, la seva cama menys dominant, i pilota a la xarxa. Rolfö va tornar a aparèixer abans del descans, dos minuts per sobre dels quaranta-cinc, per fer el tercer del Barça i el seu segon gol de la tarda. Aitana Bonmatí va connectar amb Caroline Graham Hansen a la dreta de l’atac, la noruega va fer la centrada per baix i la sueca va rematar a plaer al segon pal. Així és Rolfö, una lateral amb esperit lliure i llicència per córrer en atac, capaç de culminar accions gairebé des de damunt de la línia de la porteria rival. El Camp Nou, amb metres i metres per córrer endavant, és l’hàbitat ideal per a una futbolista de les seves característiques. Ni la presència d’una extrem pura com Salma Paralluelo en la seva mateixa banda frena el seu impuls. Rolfö sempre mira cap amunt. Per a ella va ser l’ovació de la nit quan va ser substituïda en el minut 80 per Nuria Rábano.