Barça

‘Killers’ reactivats

Lewandowski, absent en el primer assalt al Bernabéu, arriba al clàssic de copa del Camp Nou estimulat pel doblet contra l’Elx; no marcava en la lliga des de mitjan febrer

Benzema, que només havia fet dos gols de penal en els últims nou partits de lliga, també arriba alliberat després de les tres dianes al Valladolid

Robert Lewandowski ha castigat el Real Madrid amb la samarreta del Borussia de Dortmund, el Bayern de Munic i el Barça. Aquell mític pòquer de gols en unes semifinals de la Champions, l’abril del 2013, continua clavat en la memòria madridista a manera de flagel·lació perpètua. Va ser la gran nit de Lewandowski contra el Madrid de José Mourinho. Ara, deu anys després, el davanter polonès continua torturant porters. Aquell dia, al Signal Iduna Park, la víctima va ser Diego López i dissabte va ser Edgar Badia. Lewandowski va marcar un doblet al Martínez Valero (0-4) i arriba reconfortat al clàssic després de trencar una petita mala ratxa. No marcava en la lliga des del dia del Cadis, a mitjan febrer. Però els dos gols contra l’Elx li permeten arribar a punt contra el Real Madrid. El partit de demà (21 h) serà el quart clàssic del 2023 i el cinquè de la temporada. El polonès només ha pogut batre Courtois en un dels quatre clàssics anteriors. Va ser a Riad, en la final de la supercopa (1-3). Un únic gol en tres clàssics, perquè l’últim no el va jugar. Absent en l’anada de les semifinals de copa al Santiago Bernabéu per lesió, Lewandowski té demà una nova oportunitat de torturar el madridisme. Els seus números totals espanten. Fins a 27 gols ha marcat en el global de totes les competicions. Els dos gols en l’últim partit contra l’Elx disparen els seus números en la lliga fins als 17 gols en 23 partits (i sis assistències). En la copa n’ha marcat dos, en aquell doblet contra el Ceuta.

També Karim Benzema arriba preparat al clàssic. Si Lewandowski ve de trencar contra l’Elx una petita sequera de tres partits en la lliga (va quedar a zero en l’últim clàssic, a San Mamés i en la visita a Almeria; contra el València va ser baixa), el dorsal 9 del Real Madrid també va curar ferides contra el Valladolid. El seu hat-trick davant Sergio Asenjo en l’última jornada li permeten arribar a l’Spotify Camp Nou amb millors sensacions. Feia cinc jornades de lliga que no veia porteria, precisament des del dia de l’Elx. Lewandowski va castigar Edgar Badia per partida doble i Benzema també, en el seu cas amb dos gols de penal. Però des d’aquell dia, sequera. Els partits contra l’Espanyol i l’Osasuna se’ls va perdre per unes molèsties al turmell, i contra el Barça, el Betis i l’Atlético va quedar sense marcar. Els tres gols que va fer diumenge contra el Valladolid en només set minuts van ser oxigen pur per a ell. Amb aquest hat-trick, el francès acumula 14 gols en el campionat en 17 partits jugats. En el torneig del KO acredita un gol menys que Lewandowski. Karim ha marcat un únic gol en tres partits en la copa. Va ser contra l’Atlético en el derbi madrileny.

Dels quatre clàssics anteriors d’aquesta temporada, Benzema ha vist porteria en dos, els dos primers. Va marcar un dels tres gols del Madrid en la victòria dels d’Ancelotti en la primera volta de la lliga (3-1) i va marcar també el gol de l’honor dels blancs en la final perduda de la supercopa (1-3). En els dos últims clàssics ha quedat a zero.

ROBERT I EL MADRID

Com a blaugrana només ha marcat un gol contra el Madrid. Va ser en la supercopa (1-3)

MOTIVAT

Després de ser baixa en l’anada de les semifinals, el polonès espera ser clau demà

KARIM I EL BARÇA

El francès ha marcat en dos dels quatre clàssics del curs, en els dos primers

EN LA COPA

Benzema només ha marcat un gol en aquesta edició de la copa. Va ser contra l’Atlético

Suspès, de nou, el dinar de directives

Com ja va succeir en l’últim clàssic de lliga del dia 19 de març, Joan Laporta i Florentino Pérez no compartiran taula abans del clàssic de copa de demà a l’Spotify Camp Nou. Suspès de nou el dinar de directives. Continua la tibantor entre els dos clubs. El Barça va prendre la decisió de suspendre l’habitual dinar previ al partit arran de la iniciativa del Real Madrid de personar-se com a acusació particular en el cas Negreira. El Barça continua molest i es manté ferm en la seva posició.

Florentino ni tan sols va viatjar a Barcelona en l’últim clàssic i no va ser present a la llotja presidencial en l’últim Barça-Madrid. S’espera que demà repeteixi absència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)