Barça

Buscant l’estocada final

El Barça, victoriós en els últims tres clàssics del 2023, aspira a conquerir un lloc en la desitjada final de Sevilla del dia 6 de maig i vol donar el cop definitiu a un Madrid ferit

Les baixes de Frenkie i Christensen, afegides a les de Pedri i Dembélé, dificulten l’examen, però el 0-1 de l’anada i el factor Camp Nou juguen a favor

La borratxera de clàssics arriba avui a l’últim episodi (21 h, La 1 i Movistar Liga de Campeones). Un últim ball. El quart clàssic del 2023 –el cinquè de la temporada– val un lloc per a la final de copa. Al guanyador l’espera La Cartuja, mentre que l’altre dirà adeu a un altre títol. O caixa o faixa.

El Barça arriba al partit amb baixes sensibles, però amb el confort d’haver guanyat els tres últims duels directes contra el Real Madrid. Victòria en la final de la supercopa (1-3), victòria en l’anada de les semifinals de copa (0-1) i victòria fa divuit dies en el clàssic que va sentenciar la lliga (2-1). L’estat anímic, el 0-1 del Bernabéu i el factor Camp Nou situen el Barça en una bona posició. Li val l’empat per ser en la final de Sevilla del mes de maig. Arguments que convencen el barcelonisme, però no un Xavi Hernández que ahir en la prèvia va tornar a abraçar-se al discurs de la prudència i va tornar a donar l’etiqueta de favorit al Real Madrid com ha estat fent en els últims clàssics. Estratègia i superstició a parts iguals. Si aquest discurs ha funcionat fins ara, millor no variar el guió.

Frenkie de Jong, Andreas Christensen, Pedri i Ousmane Dembélé són les quatre baixes de Xavi per al partit d’aquesta nit. Torna Raphinha després de complir sanció contra l’Elx en la lliga. La resta, els mateixos que van viatjar al Martínez Valero. Repeteixen en la convocatòria els jugadors del filial Marc Casadó i Estanis Pedrola, així com els dos juvenils Ángel Alarcón i Aleix Garrido.

El tècnic egarenc va assajar ahir amb un onze format per Ter Stegen, Araujo, Kounde, Marcos Alonso, Balde, Sergi Roberto, Busquets, Kessie, Raphinha, Lewandowski i Gavi. Si no hi ha sorpreses d’última hora, aquesta serà la seva aposta. Abraçat als quatre migcampistes, tot i que els gols d’Ansu i Ferran Torres contra l’Elx obren el debat del tercer davanter.

El Real Madrid viatjarà avui cap a Barcelona amb l’única baixa de Ferland Mendy, amb una lesió al soli de la cama esquerra. Carlo Ancelotti recupera Antonio Rüdiger –baixa contra el Valladolid per unes molèsties al genoll, però ahir es va entrenar amb normalitat– i també Mariano Díaz. Nacho, que com Raphinha va complir sanció en l’últim partit de lliga, torna a la llista i s’espera que sigui titular en una defensa formada per ell, Carvajal, Militão i Alaba. El gran dubte de l’onze del tècnic italià és saber la posició que ocuparà Fede Valverde. Si l’uruguaià juga al mig, Rodrygo Goes entrarà en atac en una versió més esmolada del Madrid. Si Valverde acompanya Benzema i Vinícius, Tchouaméni, Camavinga, Modric i Kroos es disputaran tres llocs.

Si el Barça guanyés el partit, igualaria les 101 victòries del Madrid en els clàssics i encadenaria quatre clàssics guanyant. La millor ratxa va ser amb Pep Guardiola, amb cinc triomfs seguits entre els anys 2008 i 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)