Barça

Destrempada i sense doblet

El Barça cau estrepitosament contra el Real Madrid per un contundent 0-4 i no jugarà la final de copa de La Cartuja

Benzema, amb tres gols, impulsa l’equip d’Ancelotti i Vinícius i el seu caràcter pueril i provocador incendien l’Spotify Camp Nou

BARÇA 0 REAL MADRID 4

GOLS:0-1 (45’+1’) Vinícius. 0-2 (50’) Benzema. 0-3 (58’) Benzema, de penal. 0-4 (80’) Benzema.ÀRBITRE:Juan Martínez Munuera (comitè valencià). VAR: González González.Targetes grogues:a Sergi Roberto, Gavi, Eric, Balde, Ferran, Araujo, Ansu, Vinícius, Alaba, Carvajal, Militao.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:94.902 persones a l’Spotify Camp Nou. BARÇA: Ter Stegen Araujo
Koundé Marcos Alonso
Eric (65’)
Balde
Sergi Roberto
Busquets Kessié
Ansu (60’)
Raphinha
Ferran (65’)
Lewandowski Gavi
RESTA DE CONVOCATS: Peña, Tenas, Alba, Pablo Torre, Alarcón, Estanis, Casadó, Aleix Garrido
REAL MADRID: Courtois Carvajal
Militao
Alaba
Camavinga Fede Valverde Kroos Modric
Tchouaméni (85’) Rodrygo
Asensio (73’) Benzema
Nacho (88’) Vinícius
Ceballos (85’)
RESTA DE CONVOCATS: Lunin, Rüdiger, Vallejo, Odriozola, Lucas, Hazard i Mariano

El Barça no estarà el dia 6 de maig a Sevilla. La Cartuja espera ja l’Osasuna i el Real Madrid. S’esfuma el doblet. Destrempada de les grosses. El quart clàssic del 2023 deixa ferits Xavi i el barcelonisme. Ancelotti s’aixeca de la lona i el madridisme es llepa les ferides. La imprevisibilitat dels clàssics. Vinícius i Benzema, els dos noms del partit. Del xou mal entès i l’actitud pueril del brasiler a la classe i la determinació del 9 del Real Madrid. Dues maneres d’entendre el futbol.

El decàleg dels tòpics d’aquest esport diu sàviament que aquest tipus de partits viuen al marge de la norma. Són partits diferents de la resta. Càpsules individuals fora de l’espai i el temps on el context i els condicionants no tenen la influència que tenen en altres partits. És així. El Barça ho tenia tot a favor per classificar-se per a la final de copa, però els clàssics són misteriosos. El 0-1 de l’anada, el factor Camp Nou i el fet d’arribar a la gran cita anímicament fort després d’haver guanyat els tres anteriors clàssics convertien el Barça en favorit malgrat que Xavi en la prèvia abracés el discurs de la prudència i digués que guanyar contra el Madrid a doble partit era complicat. Potser Xavi es va posar la tireta abans d’hora. Al Barça li havia anat bé traslladar el favoritisme al Madrid fins ara, però ahir l’equip blaugrana era realment favorit i la clatellada és gran. Feia dues setmanes havia donat una estocada definitiva al Madrid en la lliga i ara hi havia l’oportunitat de donar un últim cop mortal a l’etern rival i deixar-lo sense un altre títol, però en aquesta ocasió va ser el Real Madrid qui va colpejar amb força.

El d’ahir era el clàssic en què el Barça amb millors sensacions arribava i és el clàssic en què va patinar més. Era perillós el partit del Bernabéu del mes de febrer i el Barça va guanyar fent un gran exercici de supervivència. Era enverinat el clàssic de lliga de fa dues setmanes perquè perdre obria de nou la lliga, però el Barça va ser ferm en la resposta. Era un cara o creu el clàssic de la supercopa del mes de gener i aquell dia el Barça també va sortir victoriós. Però just el dia en què tot pintava de color de rosa en la prèvia, el Barça no va estar bé i el Madrid el va atropellar. Liderat per Benzema, el Real Madrid li torna el 0-4 que el Barça i Xavi van aconseguir al Bernabéu la temporada passada. És la derrota més dolorosa per a Xavi des que és entrenador del Barça.

Benzema hi va posar el futbol i Vinícius, la gresca i la gasolina. El brasiler acostuma a tenir mal perdre però també va demostrar ahir que no sap guanyar. Ell va viure el seu propi partit. Primer amb una picabaralla amb Gavi en la primera part que va tenir continuïtat al túnel de vestidors i després amb Araujo, que li va acabar etzibant una empenta després que el brasiler fes l’orni de manera descarada en el moment del seu canvi amb Dani Ceballos, ja amb el 0-4. Vinícius va encendre el Camp Nou. Després del primer gol del Madrid es va assenyalar l’escut amb to provocador. No és la primera vegada. A Vinícius li agrada ensenyar l’escut. Ja ho va fer també a Son Moix i ho ha fet moltes altres vegades. Se les va tenir amb Juan Martínez Munuera i l’àrbitre alacantí en moltes ocasions va preferir mirar cap a una altra banda. A Vinícius se li permeten desconsideracions que no es permeten a d’altres futbolistes.

El partit de Benzema és una altra cosa. El seu hat-trick va enfonsar el Barça. Havia fet tres gols al Valladolid i ahir en va fer tres més a Ter Stegen. En el 0-2 va aprofitar una gran diagonal de Modric i una relliscada de Koundé per batre Ter Stegen amb un xut col·locat. En el 0-3 no li va tremolar el pols des del punt de penal. I en el quart gol de la nit va demostrar el seu talent, picant la pilota amb suavitat en el cara a cara amb el porter del Barça. Lewandowski va perdre clarament el duel de golejadors. El polonès només va tenir una oportunitat clara de gol i si l’hagués convertit hauria canviat la història. El seu xut, però, el va refusar Courtois amb una gran intervenció i en l’acció continuada va arribar el primer gol del Real Madrid. Vinícius i Benzema van construir una ràpida transició i, tot i que Koundé va intentar evitar el gol, no ho va poder fer. Detalls. Petits grans detalls. Perquè en un minut es va passar de l’1-0 al 0-1. El gol en l’afegit de la primera part li va fer mal, al Barça. Era el gol que empatava l’eliminatòria, però l’equip va dimitir en la segona. La contundència del Madrid a les àrees i les transicions a la contra van destrossar un Barça que va fer una de les pitjors segones parts de la temporada. La lliga, el gran consol.

LEWANDOWSKI

El polonès va perdonar l’1-0 i va perdre el seu cara a cara golejador contra Benzema

KOUNDÉ

El francès va ser el pitjor en defensa i va sortir retratat en més d’una acció

BENZEMA

El 9 del Madrid va ser la figura del clàssic. Ha fet cinc gols al Barça aquest curs

VINÍCIUS

La taca negra del clàssic. Es va barallar amb mig Barça i va irritar la grada

MINUT A MINUT

1’ Canvi de joc d’Araujo, baixa la pilota Balde, Gavi fa la centrada per baix i Camavinga, al límit, evita la rematada de Raphinha a boca de canó. 3’ Centrada de Gavi i mans d’Alaba dins l’àrea. Martínez Munuera i el VAR consideren que el central tenia el braç ja en contacte amb la gespa. 12’ Araujo es juga el físic i topa conta el pal per evitar el gol de Vinícius al segon pal després d’una perillosa centrada de Rodrygo. 14’ Raphinha, de cap, i bloca Courtois. 45’+1’ Xut de Lewandowski i Courtois salva el Madrid amb una gran intervenció.
45’+2’ Immediatament després de l’oportunitat del Barça, Vinícius i Benzema generen una ràpida transició i el brasiler acaba marcant tot i els esforços de Koundé. Quan remata Benzema la pilota ja havia traspassat la línia de gol.
50’ Diagonal de Modric, rellisca Koundé i Benzema defineix amb classe davant Ter Stegen. 52’ Xut de Balde i bona resposta de Courtois. 56’ Jugada plena d’orgull i de força d’Araujo i el seu xut final marxa fora.
58’ Penal de Kessié a Vinícius i gol de Benzema. 77’ Centrada d’Asensio, falla Koundé i Benzema remata fregant el pal. 78’ Ter Stegen evita el gol d’Asensio amb una bona mà a baix.
80’ Amb el Barça fora del partit, contra conduïda per Vinícius, passada filtrada per Benzema i el francès la pica amb subtilesa davant Ter Stegen.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)