Barça

Encara no és suficient

Mancances. La desfeta contra el Madrid en la copa deixa palès que el Barça encara no té un equip fet per a les grans cites i que ha de reforçar-se

El Barça lidera la lliga amb solvència, sí, però en les cites importants d’aquesta temporada s’han tornat a destapar totes les mancances que encara té l’equip. S’ha millorat respecte al curs passat, però el conjunt de Xavi Hernández no ha estat a l’altura els dies en què es jugava els títols, a excepció de la final de la supercopa i del 2-1 en el clàssic de lliga.

El director de futbol del Barça, Jordi Cruyff, va ser autocrític amb el que es va veure sobre la gespa en les semifinals de la copa, especialment en una segona meitat en què el Madrid va passar per sobre d’un equip que es va desfer com un terròs de sucre. “Hem de prendre nota i millorar, no només de cara als pròxims partits”, va dir Jordi Cruyff. Un avís per a Xavi i per als jugadors i que deixa entreveure que el club farà moviments importants aquest estiu. El mateix entrenador blaugrana ha reconegut més d’una vegada a la sala de premsa que en cada mercat de fitxatges cal reforçar-se per ser més competitius.

La millora de la plantilla l’estiu passat, amb grans inversions i fitxatges mediàtics, no ha estat suficient i el Barça no ha sabut sobreposar-se a les baixes ni ha tingut revulsius a la banqueta per canviar la cara a l’equip. Un exemple clar va ser la visita a Old Trafford, sense Gavi, ni Pedri ni Dembélé. El Barça guanyava per 0-1 en el descans, però el Manchester United va moure la banqueta i va capgirar el resultat. Els blaugrana no van tenir capacitat de reacció. Contra el Madrid dimecres passat, tres quarts del mateix. També es va veure en la fase de grups de la Champions, on l’equip va notar, i molt, les baixes d’Araujo i Kounde.

Ni al Camp Nou

El Barça ha fallat en les cites importants i a casa. El factor afició, que a vegades pot donar un plus, tampoc ha servit i l’Spotify Camp Nou s’ha acostumat a presenciar grans desfetes en els últims anys. A banda del 0-4 de dimecres, l’equip també va fallar contra l’Inter de Milà en la fase de grups (3-3) de la Champions. La temporada passada, els blaugrana es van acomiadar de l’Europa League perdent contra l’Eintracht de Frankfurt (2-3), però és que ja no havien pogut guanyar a casa contra el Bayern (0-3) ni el Benfica (0-0) en la fase de grups de la Champions, ni contra el Nàpols (1-1) ni el Galatasaray (0-0) en altres eliminatòries de l’Europa League. Si reculem una mica més enrere, però en època de pandèmia i estadis buits, el PSG (1-4) o la Juventus (0-3) també van assaltar el Camp Nou.

FONS D’ARMARI

Els blaugrana no han tingut un pla B pel que fa a les baixes i s’han vist superats

AVÍS

“Hem de prendre nota i millorar, no només de cara als pròxims partits”, va dir Jordi Cruyff
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)