Barça

Derbi en positiu

Després de quedar fora de la final de copa, el Barça buscarà avui consol en la lliga, amb la possibilitat de deixar el Madrid a quinze punts després de la victòria del Vila-real al Bernabéu

El Girona, amb un coixí de punts prou tranquil·litzador respecte al descens, mai ha guanyat al Camp Nou i somia trencar pronòstics

El Barça i el Girona tancaran aquesta nit la jornada a primera divisió (21 h, DAZN). Mona i derbi. Tebas i els seus controvertits horaris. Un Barça-Atlético de Madrid a les quatre de la tarda enmig de la voràgine del dia de Sant Jordi i un Barça-Girona en dilluns de Pasqua i en plena operació tornada a les carreteres. Dos grans exemples de com estripar agendes.

La pilota tornarà a rodar a l’Spotify Camp Nou només cinc dies després de la destrempada culer que va generar el 0-4 en el clàssic i el fet d’haver dit adeu a la desitjada final de La Cartuja. No hi haurà doblet de lliga i copa, això ja és una realitat, però el Barça sí que té avui l’oportunitat de sentenciar encara més una lliga que cada jornada que passa té més color blaugrana. La derrota del Real Madrid al Santiago Bernabéu contra el Vila-real (2-3), amb Samu Chukwueze en mode estel·lar, ofereix al líder la possibilitat de distanciar-se fins als 15 punts de diferència quan faltaran ja només deu jornades i hi haurà 30 punts en joc. El Barça podria fer l’última llaçada a una lliga virtualment guanyada i el Girona es podria allunyar encara més del descens. L’equip de Míchel respira tranquil, amb nou equips per sota en la classificació. No ho té fet, ni de bon tros, però sí que té feta una part important del camí i té arguments sòlids per creure en la permanència, com els 42 gols que ha marcat l’equip aquesta temporada i que el situen com a quart conjunt més golejador de primera divisió, només per sota del Barça, el Real Madrid i l’Atlético. Més problemes té el Girona al darrere. Només una porteria a zero en 27 jornades. Avui al Camp Nou s’enfronten dos equips antagònics en aquesta carpeta, perquè el Barça i Ter Stegen acumulen 20 porteries a zero en tot el campionat.

L’equip de Xavi Hernández només ha perdut quatre punts com a local. Dos empats, contra el Rayo i l’Espanyol. La resta, tot victòries. I el Girona mai ha guanyat al Camp Nou. Hi va empatar el curs 2018/19, l’any del descens, amb un doblet de Stuani (2-2). En el primer precedent, el Girona, aleshores amb Machín, va caure golejat 6-1 tot i avançar-se amb una diana matinera de Portu. Sí que sap què és vèncer al Camp Nou l’actual tècnic, Míchel Sánchez. Va ser en la campanya 1999/00, quan era futbolista del Rayo (0-2). El protagonista d’aquell partit va ser Bolo, amb un doblet, contra un Barça entrenat per Van Gaal que va acabar guanyant aquell títol.

Xavi tindrà avui les mateixes quatre baixes que va tenir contra el Real Madrid en la copa. No hi seran Dembélé, Christensen, Frenkie ni l’autor del gol del Barça a Montilivi en el partit de la primera volta, Pedri. Marc Casadó, Estanis Pedrola i els juvenils Aleix Garrido i Ángel Alarcón repeteixen en la convocatòria. Al Girona, torna Aleix Garcia. El futbolista d’Ulldecona és la principal novetat en la llista. Segons Míchel, Aleix Garcia està bé per jugar els 90 minuts, tot i que caldrà veure si val la pena forçar la reaparició d’un futbolista important, sobretot amb vista al proper duel a Montilivi contra el cuer, l’Elx. Ibrahima Kebe, Yangel Herrera, Callens i Joel Roca continuen lesionats i Reinier Jesús complirà el primer dels dos partits de sanció que li va imposar el comitè de competició per la seva expulsió durant el darrer derbi contra l’Espanyol. El brasiler va ser expulsat a la banda mentre s’escalfava per sortir al terreny de joc i no serà avui al Camp Nou.

SENSE MOVIMENTS

Frenkie, Pedri, Dembélé i Christensen continuen de baixa mèdica

RETORN D’ALEIX

Reinier, Callens, Yangel Herrera, Ibrahima Kebe i Joel Roca, fora; torna Aleix Garcia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)