Barça

Laporta i el cas Negreira: el 17-A

Compareixença pública. El president del Barça oferirà dilluns una roda de premsa per transmetre la versió oficial del club i donar per primer cop les explicacions pertinents. Ahir el CSD va personar-se com a acusació particular

L’esperada compareixença pública del president Joan Laporta per donar la versió oficial del club sobre el mediàtic i polèmic cas Negreira ja té dia. Laporta parlarà dilluns vinent a les onze del matí, l’endemà del Getafe-Barça al Coliseum (16.15 h). La roda de premsa serà a l’Auditori 1899 i hi haurà torn obert de preguntes.

Després que a principis del mes de febrer esclatés a la llum pública el cas dels pagaments milionaris del club a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira, Laporta va ordenar una investigació externa per aclarir els detalls d’una relació que s’havia prolongat durant disset anys (2001-2018). El club va contactar amb l’advocat expert en compliance, Andreu van den Eynde. Finalitzat el seu informe, Laporta parlarà ara per primera vegada d’un cas espinós per a la reputació i la honorabilitat del club i l’estament arbitral, amb una investigació oberta al jutjat número 1 de Barcelona.

Recentment, després de forts rumors que assenyalaven que Aleksander Ceferin podria castigar el Barça sense participar a Europa la pròxima temporada, Laporta va demanar als presidents de la UEFA i la FIFA que no prejutgin el Barça fins que hi hagi una resolució judicial ferma. La compareixença de Laporta de dilluns serà analitzada amb lupa més enllà de les fronteres de l’Estat espanyol.

Javier Tebas va tornar a demanar ahir explicacions: “Ja va sent hora de donar explicacions. És important que Laporta vingui el 19 d’abril a l’Assemblea i parli amb la resta dels clubs. Han passat més de dos mesos i ens ha d’aclarir més coses de les que ha dit en les cartes que ha enviat a la UEFA i FIFA, perquè som davant el major dany reputacional que s’ha fet al futbol espanyol en tota la seva història.”

Paral·lelament, ahir es va saber que, tal com havia anunciat el president, José Manuel Franco, el Consejo Superior de Deportes ha fet el pas i ha presentat l’escrit de personació en el cas Negreira al jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona. El CSD s’afegeix a LaLiga, la federació espanyola i el Real Madrid en aquesta causa. José Manuel Franco ja havia manifestat dies enrere l’interès del govern espanyol de personar-se en el cas perquè volien “vetllar per la transparència i el joc net de la competició”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)