Barça

Les reformes de la llar

Estadi Lluís Companys. El Barça continua treballant en l’adequació de Montjuïc, on a partir del curs vinent jugarà com a local. D’altra banda, s’espera aviat l’anunci de l’acord per al finançament de l’Espai Barça

Les obres de l’Espai Barça es dilataran, en principi, fins al juny del 2026. Tot plegat tindrà una sèrie de conseqüències, i una de les de més envergadura serà el trasllat de l’Spotify Camp Nou –al qual ja li falta la tercera graderia de gol sud– a l’estadi Lluís Companys per una temporada. Serà, doncs, Montjuïc la nova llar dels blaugrana durant el curs vinent i part de l’altre, ja que el club té previst tornar a l’Spotify Camp Nou, que encara estarà per acabar, a finals de novembre del 2024. En el Lluís Companys, però, fa molt de temps que no s’hi juga a futbol professional de manera regular, des de l’any 2009, quan l’Espanyol, que va utilitzar-lo des del 1997, va mudar-se al seu RCDE Stadium, i això fa que el feu necessiti reformes per adequar-lo al present.

En aquest sentit, el club va informar ahir de l’acabament de la primera de les tres fases de les quals consta aquest procés de condicionament. Aquesta va engegar al desembre, i en les obres s’han preparat aspectes per al terreny de joc, no encara la gespa, com ara el sistema de drenatge, de reg i de tractament de l’aigua, i la instal·lació d’un nou dipòsit d’aigües. També s’han reformat els vestidors, les grades de premsa i les zones d’hospitality, i s’ha fet la instal·lació de sistemes de competició i la retransmissió televisiva. Ara, però, a causa de diversos esdeveniments programats a l’estadi, les obres s’hauran d’aturar, fins al 4 de maig.

Aleshores, fins al 3 de juliol, amb una parada entremig d’un mes per a més actes, es treballarà en la il·luminació, la instal·lació dels torns d’accés a les portes i també de les xarxes de telecomunicacions. Finalment, es durà a terme l’última fase, que començarà el 24 de juliol fins a l’inici de la temporada 2023/24, quan el feu ja serà operatiu perquè els aficionats culers assisteixin a veure el seu equip. Les últimes actuacions consistiran en la reposició de les cadires de la grada i de cadires VIP, dotar la zona del terreny de joc de sortides d’evacuació en modalitat concert, la instal·lació dels sistemes de competició esportiva –VAR i càmeres– i el muntatge de les banquetes i porteries. També s’implantaran les casetes de taquilles, marxandatge i l’oficina d’atenció al barcelonista, i es culminarà amb la plantació de la gespa al terreny de joc.

1.500 per a l’Espai Barça

Un altre front obert que té l’entitat blaugrana és l’anunci de l’acord per al finançament de l’Espai Barça. En els pròxims dies, el club té previst donar els detalls d’un acord amb diferents inversors que li proporcionarà 1.500 milions d’euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)