Barça

El primer pas està fet

El Barça agafa avantatge en les semifinals gràcies al triomf per la mínima contra el Chelsea a Stamford Bridge

Graham Hansen, amb un golàs, desencalla un partit gris

CHELSEA 0 BARÇA 1

BARÇA:Paños; Bronze (Marta, 67’), Paredes, Mapi León, Rolfö; Walsh (Engen, 85’), Aitana, Patri; Graham Hansen (Oshoala, 84’), Geyse (Mariona, 60’) i Salma (Crnogorcevic, 85’). CHELSEA:Berger; Périsset (Kaneryd, 84’), Mjelde, Eriksson, Carter; Leupolz (Fleming, 84’), Cuthbert (Ingle, 68’), Reiten (Harder, 84’); Charles, Cankovic (James, 45’) i Kerr. GOLS:0-1 (4’) Graham Hansen.ÀRBITRE:Jana Adámková (txeca), amb Tomasz Kwiatkowski (polonès), al VAR.T.G.:Kerr i James, del Chelsea, i Mapi, Walsh i Paños, del Barça.PÚBLIC:27.697 espectadors a Stamford Bridge.

És un primer pas cap a Eindhoven, però a aquesta eliminatòria li queden 90 minuts. Com en els quarts de final, el Camp Nou acabarà tenint el seu paper definitiu en les semifinals de la Champions. En un escenari imponent com Stamford Bridge, el Barça en va sortir victoriós i sense ferides. El resultat és, sense cap mena de dubte, el millor que l’equip de Jonatan Giráldez va endur-se de Londres després d’haver de suar de valent contra un Chelsea molt més madur que aquell rival que es va fer petit a Göteborg l’any 2021. De nou les blaugrana van patir en un desplaçament europeu, però el Barça va tenir la mentalitat per aferrar-se al gol matiner que dona avantatge en l’eliminatòria i mantenir-lo fins al xiulet final.

El Barça va canviar com el cel de Londres: del sol inicial, als núvols. No hi havia millor manera de presentar-se en un camp històric i de tan bon record barcelonista com la que va triar l’equip blaugrana. Bé, com la que va triar Caroline Graham Hansen. Quin mal va fer la seva lesió a l’octubre, però que fantàstic que va ser per al Barça recuperar-la just en el moment decisiu. La noruega ha tingut temps de posar-se a to per arribar al cent per cent just quan la Champions viu els últims compassos. La 10 blaugrana va fer emmudir les 27.697 persones que van assistir a Stamford Bridge en tan sols quatre minuts. Hansen té un talent especial i ho va demostrar en el gol, una autèntica meravella. L’extrem va recollir l’esfèrica a la banda, va fer una diagonal cap a la frontal i va engaltar una canonada impossible per a Berger. A la porteria de l’Iniestazo, Hansen va aportar el seu propi segell i va dirigir-se al córner per celebrar el gol amb l’afició culer desplaçada a Londres. Qualsevol hauria firmat un inici així. Recordava la final del 2021, però era evident que el guió no seria el mateix.

El Chelsea desperta

El Chelsea va aconseguir dominar el Barça en molts moments i això era inesperat. El conjunt d’Emma Hayes no va enfonsar-se amb el gol i va reaccionar, esperonat per una grada bolcada amb un equip que ja havia fet història eliminant l’Olympique de Lió. El Chelsea va créixer i el Barça va patir. L’equip blaugrana no se’n sortia amb la pilota i les locals feien mal quan tocava córrer. Va ser en dues accions verticals quan les blues van tenir a tocar la igualada. De fet, la van celebrar amb una diana de Reiten, però l’acció va quedar invalidada per fora de joc de Kerr en l’inici de la jugada. Poc després, la mateixa Reiten va aprofitar una pilota morta per desfer-se de Paños. Stamford Bridge ja celebrava l’empat, però va arribar una salvadora Lucy Bronze per treure la rematada a pocs centímetres de la porteria. El partit s’havia ennuvolat per al Barça, que tot i això va vorejar el 0-2 en la darrera acció del primer temps després d’una brillant jugada de, qui si no, Graham Hansen.

La segona part va ser molt més calmada. El Barça va saber jugar amb intel·ligència i cap fred per no patir contra un Chelsea que ja no espantava tant. Perquè el conjunt anglès és més madur, però el Barça també. Any rere any, l’equip ha anat guanyant experiència i capacitat per adaptar-se a situacions diferents. Acostumar-se també a patir i a gestionar els nervis i les precipitacions que hi va haver en la primera part i que van anar disminuint a mesura que avançava el segon temps. Sense generar res en especial, el Barça va estar a punt de marxar de Londres amb un 0-2. Marta –havia entrat per Bronze, lesionada–, amb una rematada al pal, i Rolfö, fent lluir-se Berger, les van tenir en els minuts finals.

S’espera una gran entrada al Camp Nou. El Barça pot certificar la classificació per a la tercera final de Champions seguida, la quarta de la història. Pot ser el retorn d’Alexia deu mesos després de lesionar-se. Molts al·licients per a una afició que té ganes d’una nova tarda màgica amb aquestes jugadores. El més important, però, rematar la feina i segellar el bitllet per a Eindhoven.

INCÒMODE

Al Chelsea li van anul·lar un gol i va fer treballar de valent el Barça en el primer temps

LA TORNADA

El 0-1 ho deixa tot obert per al Camp Nou, on el Barça mostra la seva millor versió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)