Barça

No serà cap camí de roses

El Barça, després de tres partits sense marcar, rep avui un Atlético reactivat des del mundial de Qatar i que dels últims 27 punts en joc n’ha sumat 25

Tornen Pedri i Frenkie, i el cadet Lamine Yamal és la gran sorpresa de la llista

Cinc anys després de la requisa indiscriminada d’elements de color groc a tots els aficionats culers que van assistir a la final de copa del Metropolitano entre el Sevilla i el Barça (0-5), l’equip blaugrana lluirà avui el seu equipament groc, amb la senyera al pit, en el partit de lliga contra l’Atlético de Madrid a l’Spotify Camp Nou (16.15 h, Movistar LaLiga). Una mostra d’orgull d’identitat de club en un dia tan emblemàtic com el dia de Sant Jordi. Ningú ha oblidat la vergonya d’aquell 21 d’abril del 2018, quan la Policía Nacional, seguint ordres de l’Estat espanyol, va confiscar samarretes, xiulets, pancartes i banderoles a l’entrada del Metropolitano. Fins i tot JxCat va exigir la dimissió del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido. Avui el Camp Nou lluirà un mosaic a favor de l’ús del català en l’esport, amb el lema “Comparteix el català” i la senyera. Fermesa. La campanya L’esport treu la llengua, impulsada per Òmnium i amb el Barça com a col·laborador, té el seu punt de partida avui al Camp Nou. Aquest és el marc d’un Barça-Atlético que enfrontarà avui els dos equips que més punts han aconseguit després del mundial de Qatar. Dos equips amb objectius definits: el Barça busca tancar el títol de lliga com més aviat millor, i l’Atlético persegueix una segona posició de moment encara a mans d’un Real Madrid que fa jornades que mira més cap a la Champions que cap a la lliga.

L’Atlético de Madrid ha sumat vuit victòries en els últims nou partits de lliga. Arriba en un moment òptim al Camp Nou. Simeone té les baixes per sanció de Marcos Llorente i Kondogbia, i tampoc hi seran per lesió Reinildo ni Memphis. Ajornat el retorn de Depay al Camp Nou. Sí que tornarà a Barcelona Antoine Griezmann, autor dels dos gols en l’última victòria contra l’Almeria (2-1). Hi ha molta expectació per veure quina és la rebuda al davanter francès per part del barcelonisme.

En el Barça, Xavi recupera dues peces importants, com són Frenkie de Jong i Pedri. Tots dos tornen a la llista. Dembélé encara no. En el cas de Pedri, torna a una convocatòria després de dos mesos i a priori sembla complicat que pugui sortir d’inici. Més números té de ser titular De Jong. En la llista de Xavi, menció especial també per la inclusió de Lamine Yamal. Primera convocatòria per al nano del planter, als seus 15 anys, 9 mesos i 10 dies. És cadet de segon any i viurà un Barça-Atlético des de dins amb un Camp Nou ple.

En la primera volta del campionat el Barça va vèncer al Civitas Metropolitano amb un gol de Dembélé. Ara és un altre Atlético. Xavi avisa: “Serà un partit molt complicat. L’Atlético ara mateix és l’equip més en forma de la lliga, per resultats i per joc. Griezmann està en un gran estat de forma, igual que Koke, De Paul... Tenen molt nivell i una gran plantilla. El Cholo està fent una gran feina, i no era fàcil després de l’eliminació de la Champions, quan molts els donaven per morts. És el rival més en forma en aquests moments.” “Guanyar seria important. Queden nou finals, i si guanyem eliminaríem un rival. Estem en una posició de privilegi, però no ens podem adormir.” Certament el Barça s’ha de despertar. Ha encadenat dos empats a zero i fa tres partits que no marca.

LA MASIA, VIVA

Lamine Yamal, amb 15 anys, 9 mesos i 10 dies, entra per primer cop en una llista

RETORN D’ANTOINE

Griezmann, que va fer dos gols a l’Almeria, torna al Camp Nou; Memphis és baixa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)