Barça

Roses a Ferran

El Barça tanca un Sant Jordi amb sabor de títol de lliga gràcies a la victòria per 1-0 contra l’Atlético

Ferran, xiulat abans del gol després d’alguna pèrdua, acaba donant els tres punts i sent el triomfador de la tarda

BARÇA 1 ATLÉTICO 0

ATLÉTICO DE MADRID:Oblak, Molina, Savic, Giménez, Hermoso (Reguilón, 79’), Carrasco, De Paul, Witsel (Morata, 59’), Lemar (Saúl, 67’), Correa (Pablo Barrios, 59’), Griezmann. BARÇA:Ter Stegen, Kounde, Araujo, Marcos Alonso (Eric, 61’), Balde, Frenkie (Kessié, 78’), Busquets, Gavi, Raphinha (Ansu, 90’+1’), Lewandowski i Ferran Torres (Pedri, 61’). GOLS:1-0 (44’) Ferran Torres.ÀRBITRE:Sánchez Martínez (murcià). T.G.: A Marcos Alonso, Busquets, Gavi, Raphinha, Savic, Giménez, Griezmann, Morata, Barrios, Saúl, Reguilón i Grbic (a la banqueta).PÚBLIC:80.965 espectadors a l’Spotify Camp Nou.

Sant Jordi amb sabor de títol. El Barça acaricia una mica més la lliga. La novel·la està escrita. Falta una última revisió. Saber el dia, la jornada i el lloc. Aquesta lliga serà blaugrana. No es pot escapar. La victòria contra l’Atlético de Madrid ho aclareix tot encara una mica més. Vi i roses al Camp Nou. Felicitat. Comunió entre futbolistes i afició. Pètals al vent en honor a Ferran Torres. El seu gol acosta el Barça al gran objectiu. Així és el futbol: Ferran havia estat xiulat pel públic abans de l’1-0 després d’alguna pèrdua i després del seu gol a Oblak va acabar sent el triomfador de la tarda. El Barça posa fi a la mala ratxa de tres partits oficials sense marcar i torna a abraçar-se a la fórmula de l’1-0. El mal moment de Lewandowski, un problema a part.

El Barça recupera els onze punts de diferència respecte al Real Madrid i resta una altra jornada al calendari. Qualsevol senyal de dubte va quedar esvaït ahir. Els dos empats a zero consecutius, contra el Girona i el Getafe, i la victòria del dia abans del Real Madrid contra el Celta havien fet aflorar certes inquietuds, però la victòria contra l’Atlético aplana de nou el camí. Victòria de gran valor coincidint amb el retorn de Frenkie i Pedri. El neerlandès va ser titular, Pedri va reaparèixer 65 dies després. Els culers tornen a somriure. També Ferran. Gol importantíssim. El necessitava ell i el necessitava l’equip. Busquets va col·locar una pilota llarga a la zona de la dreta de l’atac, Raphinha la va rescatar davant Mario Hermoso i va detectar Ferran lliure de marca a la frontal, li va fer la passada i el dorsal 11 del Barça va fer la resta. Ferran va controlar la pilota, va aixecar el cap i va col·locar un xut ras que va petonejar la xarxa amb suavitat. Ni massa fort ni massa col·locat, però suficient per batre un Oblak que va reaccionar unes mil·lèsimes de segon tard, perquè José María Giménez li tapava el camp de visió. Ferran es retrobava amb Savic després de la seva lluita grecoromana en el partit de la primera volta, que va acabar amb l’expulsió de tots dos, però en aquesta ocasió Ferran va lluir en l’esport indicat. Bon gol (44’).

El gol de Ferran va arribar en un moment de partit oportú perquè l’Atlético havia generat cert perill en la primera meitat i el gol just abans del descans el va ferir. Antoine Griezmann va ser el millor del seu Atlético. Tornava al Camp Nou de nou com a fidel soldat del Cholo i segurament en va marxar sense entendre res. La seva etapa curta al Barça va estar marcada per la desubicació. Griezmann no va trobar el seu espai en un Barça on Leo Messi ho aglutinava tot i ahir va haver de sentir com l’afició corejava el nom de l’argentí en el minut 10 dels dos actes. Els culers fa partits que reclamen el retorn de Messi. Griezmann a la gespa i Messi en l’atmosfera.

Antoine va ser el motor de l’Atlético. L’internacional francès hauria pogut marcar el 0-1 en el minut 1 de partit, després d’una pèrdua greu de Busquets a prop del balcó de l’àrea, però el seu xut ple d’intenció per sobre de Ter Stegen va trobar el travesser com a destí. Si la pilota hagués entrat, tot hauria pogut ser diferent, però el punt de sort que li ha faltat al Barça en alguns moments de la temporada sí que el va tenir ahir en aquesta acció.

La falta de gol dels últims partits va convidar Xavi a jugar de nou amb tres davanters naturals. Ferran i Raphinha van fer un bon partit. Lewandowski no. Preocupa el moment del polonès. Va ser el primer a dutxar-se després del partit. Amb l’estadi buit va sortir a la gespa a jugar amb les seves filles petites en aquella mateixa porteria on minuts abans havia fallat més d’un gol. Pensatiu. Capficat. Segurament estava recordant l’acció malbaratada en el minut 76. Una pilotada llarga d’Eric es va acabar convertint en una magnífica passada a Lewandowski. El dorsal 9 del Barça va trobar-se sol, amb tot el camp de l’Atlético al davant i amb Oblak fora de zona. Podia haver assistit Raphinha o haver driblat l’eslovè, però va escollir malament. Va provar el xut llunyà i no va trobar porteria. Ha perdut dolçor ja fa algunes jornades. És un fet. Té vuit jornades per tancar la temporada amb millors sensacions i lligar el trofeu Pitxitxi. Benzema és a tres gols.

LEWANDOWSKI

Preocupa el seu moment gris de cara a gol. Se’l va veure pensatiu, ja amb l’estadi buit

GRIEZMANN

Tornava al Camp Nou i va haver de sentir càntics a Messi; l’ombra de Leo és allargada

MINUT A MINUT

1’ Indecisió entre Marcos Alonso i Busquets, s’adorm el capità, pèrdua, Correa activa Griezmann i el xut del francès pica al travesser. 19’ Xut tendre de Correa i bloca fàcilment Ter Stegen. 23’ Centrada de Ferran i bona mà d’Oblak interceptant la pilota i evitant la rematada a pler d’un Raphinha que ja l’esperava al segon pal.
34’ Jugada de Carrasco i la rematada de Griezmann a la mitja volta troba la bona resposta de Ter Stegen.
44’ Gol de Ferran. Busquets posa una pilota en llarg, Raphinha la rescata davant d’Hermoso, connecta amb Ferran i el dorsal 11 del Barça supera Oblak amb un xut ras des de la frontal.
47’ Connexió Ferran-Raphinha i el xut de Ferran el rebutja Oblak. 61’ Xut creuat de Gavi que marxa fregant el pal.
71’ Centrada de Raphinha, Gavi fa un misto, la jugada continua, Lewandowski centra des de l’altra banda, Raphinha remata com pot i Oblak se la troba.
73’ Morata es desfà d’Eric i la seva centrada la remata Griezmann d’esperó. Li surt la rematada molt centrada i Ter Stegen atura. 76’ Una pilotada d’Eric es converteix en una passada d’or per a Lewandowski, Oblak surt fora de zona i el polonès no decideix bé i, en lloc de driblar l’eslovè o assistir Raphinha, xuta i no troba porteria. 87’ La rematada de cap de Morata no troba porteria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)