Barça

Un pas definitiu

El Barça tanca el finançament de l’Espai Barça amb un total de 20 inversors i per un valor de 1.450 milions d’euros

El club preveu començar a repagar l’operació un cop les obres hagin acabat, amb els ingressos que generi el nou Spotify Camp Nou

El FC Barcelona va anunciar ahir el tancament del finançament de l’Espai Barça. Un pas transcendental, important i definitiu per a un projecte que és un dels principals objectius de Joan Laporta en la seva segona etapa a la presidència, i que ha de transformar totes les instal·lacions que el club té al barri de les Corts, a Barcelona, amb la remodelació de l’Spotify Camp Nou, la construcció del nou Palau Blaugrana i la del Campus Barça. Nou anys fa que va aprovar-se la realització de la idea inicial, el 2014, amb Josep Maria Bartomeu de president via referèndum, però des d’aleshores només s’ha dut a terme l’estadi Johan Cruyff a Sant Joan Despí.

D’aquesta manera, l’entitat blaugrana va comunicar que l’esmentat acord s’ha pactat amb un total de 20 inversors i serà per un valor de 1.450 milions d’euros, xifra que cobreix el cost de les obres de l’Espai Barça i que compleix els criteris aprovats en el referèndum del 21 de desembre del 2021. Aquell dia, en una votació en què van participar 48.623 socis culers, el 87,8% d’aquests van autoritzar la junta directiva a aconseguir un finançament per un import que no superés els 1.500 milions d’euros. El club va explicar ahir que el finançament té “diferents trams, a 5, 7, 9, 20 i 24 anys” i “una estructura flexible que compta amb un període de carència”. “El club començarà a repagar l’operació un cop les obres hagin finalitzat, amb els ingressos generats per l’Spotify Camp Nou, que està previst que siguin d’uns 247 milions aproximadament”, va afegir l’entitat, des d’on asseguren que l’Espai Barça “es finança per si mateix, amb els ingressos que genera el mateix projecte” i que “les obres no hipotequen el patrimoni del club”.

Entre els inversors hi ha Goldman Sachs, JP Morgan, JLL, Pérez-Llorca, DLA Piper, Key Capital Partners, Legends i IPG 360, entre d’altres. Per al club presidit per Laporta, l’Espai Barça és fonamental per a la viabilitat del club i el qualifica com “un dels pilars de la recuperació econòmica” i com “un instrument que permet la continuïtat del model de governança, del qual els més de 146.000 socis i sòcies del club són propietaris”.

Les obres es dilataran, en principi, fins al juny del 2026. Tot plegat tindrà una sèrie de conseqüències, i la més rellevant serà el trasllat de l’Spotify Camp Nou a l’estadi Lluís Companys per una temporada. El primer equip de futbol blaugrana, doncs, jugarà a Montjuïc, fins a final de novembre del 2024, data en què tornarà a l’estadi, que encara estarà per acabar, i això li comportarà pèrdues en l’aspecte econòmic, ja que els ingressos per ticketing disminuiran irremeiablement. El Barça oferirà properament una roda de premsa en què informarà dels detalls de l’operació.

VIABILITAT

El club considera que el projecte és clau per a la recuperació econòmica

EL NOU ESTADI

Els responsables del Barça estimen que generarà 247 milions d’euros anuals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)