Barça

Les línies mestres del projecte

LA REFORMA DE L’SPOTIFY CAMP NOU. És el pal de paller del projecte. Dissenyat per l’estudi japonès Nikken Sekkei, l’empresa assignada per a la remodelació és la constructora turca Limak Construction. La idea és convertir l’actual feu blaugrana, que ha quedat envellit i arrossega deficiències pròpies del pas del temps, en un estadi d’última generació amb 105.000 localitats. Les obres començaran el juny del 2023, quan acabarà l’actual temporada, fet que comportarà el trasllat al Lluís Companys durant tota la temporada 2023/24 i part de la 2024/25, fins al mes de novembre del 2024. En aquesta data, coincidint amb el 125è aniversari del Barça, l’equip tornarà a l’Spotify Camp Nou i haurà de conviure amb unes obres que finalitzaran el juny del 2026.
EL NOU PALAU BLAUGRANA. El nou Palau és imperatiu. Malgrat tot, se’n sap, a hores d’ara, més aviat poca cosa. La realitat, però, és que ara mateix no compleix la normativa de les competicions europees, encara que el club va tirant a còpia de moratòries. Està en un estat precari i darrerament s’hi han anat fent reformes que no són suficients. La idea és construir un referent pels millors espectacles esportius, augmentar la capacitat a 15.000 seients i que serveixi per a totes les seccions de l’entitat. També que estigui preparat perquè s’hi facin esdeveniments culturals per obtenir una nova via d’ingressos. En el nou projecte es preveu el Petit Palau i la pista de gel, així com l’aparcament d’autobusos.
EL CAMPUS BARÇA. Per a la remodelació urbanística de l’entorn, la idea és mantenir la integració amb el barri, amb un espai obert, sense barreres i que s’aspira que es converteixi en un nou pol d’atracció a la ciutat de Barcelona. El principal al·licient ha de ser el Campus Barça, que es preveu com un espai verd de trobada, amb activitats i circuits esportius, àrees infantils, fonts i zones d’oci per a visitants i veïns. S’hi integrarà un Hall of Fame Barça, un ‘hub’ de benvinguda, la botiga del Barça, amb 2.500 m² d’àrea comercial i el museu, amb 3.000 m² d’espai i, a més dels trofeus històrics, oferirà noves experiències als visitants gràcies a la tecnologia d’última generació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)