Barça

Que no es desinfli el globus de la lliga

El Barça, reactivat després de la victòria contra l’Atlético, intentarà fer un altre pas endavant cap al títol de lliga guanyant avui a Vallecas, l’estadi on Ronald Koeman va dirigir el seu últim partit com a entrenador blaugrana

El Barça tanca aquesta nit a Vallecas (22 h, DAZN) el seu cicle madrileny. En l’últim mes l’equip de Xavi Hernández s’ha enfrontat contra el conjunt de Carlo Ancelotti en la copa, ha visitat el Coliseum, ha rebut l’Atlético del Cholo i ara torna a Madrid per jugar contra un Rayo Vallecano que va perdre fa només quatre dies contra la Real Sociedad (2-1). El cicle Real Madrid, Getafe, Atlético i Rayo, tot encadenat amb l’únic contrapunt del derbi català contra el Girona.

L’expedició blaugrana agafarà un vol xàrter amb destinació a Madrid aquest mateix matí, a dos quarts de dotze. L’equip s’allotjarà a l’Hotel InterContinental Madrid, situat al passeig de la Castellana. No pujaran a l’avió ni Ousmane Dembélé ni Andreas Christensen. Tots dos es queden a Barcelona. No entren en la llista per al partit de Vallecas, però sí que hi entraran per al duel de dissabte a casa contra el Betis. Xavi ho va confirmar ahir en una roda de premsa. Tampoc viatja Sergio Busquets. El capità està sancionat i el seu lloc al pivot serà per a Frenkie de Jong, en el que serà el seu segon partit com a titular després de la lesió. L’alternativa seria Eric Garcia, que ja va jugar en aquesta posició a Elx (0-4). El futbolista de Martorell té més possibilitats d’entrar a l’onze com a central, com a recanvi d’un Marcos Alonso candidat a entrar en la roda de rotacions. També Jordi Alba per Balde. El gol de Ferran Torres contra l’Atlético de Madrid li podria donar continuïtat contra el Rayo si Xavi torna a apostar per una línia d’atac amb tres davanters naturals. Pedri, després de jugar mitja hora diumenge, seria una de les novetats en l’onze. Xavi ha deixat fora de la convocatòria en aquesta ocasió Ángel Alarcón i Estanis Pedrola, i hi ha inclòs Chadi Riad. Lamine Yamal repeteix.

Al Rayo, Iraola té la baixa per sanció de Santi Comesaña i Pathé Ciss serà el seu substitut al mig del camp. Tornen també Catena i Álvaro García. El conjunt d’Andoni Iraola és un dels tres únics equips de la competició que han estat capaços de puntuar a l’Spotify Camp Nou, juntament amb l’Espanyol i el Girona. El Barça-Rayo va ser el partit que va obrir la lliga al feu blaugrana. Aquell dia el Barça va sortir amb tres dels cinc nous fitxatges en l’onze (Christensen, Raphinha i Lewandowski) i no va passar de l’empat a zero, en un partit en què també va tenir minuts Aubameyang, i Memphis i Pjanic van estar a la banqueta. Coses del calendari i el futbol modern, en què la pilota comença a rodar encara amb el mercat obert.

Aquesta serà la primera vegada que Xavi visitarà Vallecas com a entrenador del Barça. L’última vegada que el conjunt blaugrana va visitar aquest estadi va perdre 1-0 amb un gol de Falcao –avui és baixa per lesió– i Memphis va fallar un penal. Va ser l’últim partit de Ronald Koeman a la banqueta del Barça. Després d’aquella derrota Laporta va decidir destituir Koeman en el vol de tornada a Barcelona.

El Rayo viu abonat al 10. Deu victòries, deu empats i deu derrotes.

BUSQUETS, BAIXA

El capità no viatja per sanció i Frenkie ocuparà el pivot; Eric és l’alternativa

PEDRI, A PUNT

Després de jugar mitja hora contra l’Atlético, Pedri serà ja titular avui a Vallecas

NOVETATS AL RAYO

Iraola recupera Catena i Álvaro García, i perd per sanció Santi Comesaña
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)