Barça

Els detalls de l’Espai Barça

Barça. El club blaugrana especifica dades del finançament i de les obres, amb una previsió d’ingressos de 347 milions anuals un cop estigui acabat

El nou Espai Barça comença a activar-se. El club, a través del seu president, Joan Laporta, i d’Eduard Romeu (vicepresident econòmic), Maribel Meléndez (directora corporativa) i Manel del Río (director financer), va detallar el procés de finançament i les obres que transformaran de dalt a baix l’arquitectura del club i que es van aprovar i firmar dies abans amb les empreses inversores. Entre les més rellevants en el procés, destaquen Goldman Sachs i JP Morgan.

Laporta va iniciar l’acte amb un discurs en què va introduir les primeres xifres, ja conegudes, de 1.450 milions d’euros i la participació de 20 inversors. En aquesta fase de construcció de l’Espai Barça, que es preveu que comenci al juny, es preveu la construcció del Nou Spotify Camp Nou, entre altres instal·lacions, i com a novetat, el nou Palau Blaugrana, que s’integra dins del finançament.

Com es torna el deute?

Romeu, Meléndez i Del Río van introduir els ingressos que es preveuen amb la joia de la corona, el nou Spotify Camp Nou, i que es xifren en 347 milions d’euros anuals desglossats en ingressos per zona VIP, entrades i restauració, museu i visites, patrocini i esdeveniments que s’hi facin. D’aquests ingressos, el club destinarà 94 milions anuals a pagar el crèdit, durant 30 anys, amb un cost global d’uns 2.800 milions d’euros. L’estructura de finançament del projecte inclou una pròrroga de cinc anys per 583 milions, de 7-9 anys de 477 milions i un últim tram de 390 milions fins a 24 anys. El tipus d’interès mitjà per l’operació serà del 5,5%, una estimació.

El 31 de març el club va acordar els preus finals del finançament. Menys d’un mes més tard, el 24 d’abril, es va firmar l’acord de finançament. Finalment, el 31 de maig està previst que es faci el desemborsament per donar el tret de sortida a les obres de l’Espai Barça. Tot aquest procés està revisat per una àrea específica del club que anirà informant de totes les obres i els terminis.

El nou Palau Blaugrana

Una de les principals novetats va ser la confirmació que el nou Palau Blaugrana entra dins del pressupost de finançament, però que no està tan desenvolupat com l’estadi de futbol. “El tema del Palau va més endarrerit, perquè no s’hi ha treballat anteriorment. S’ha començat de forma més incipient. Estem estudiant més propostes”, va dir Romeu, que també va incloure la nova pista de gel en els 1.450 milions de pressupost.

LES REACCIONS

Hem treballat molt i hem estat valents; és l’obra amb més importància de la història del club
Joan Laporta
president del barça
Estudiarem altres propostes de cost per al soci a Montjuïc; ens hem d’adaptar al context i moment
Eduard Romeu
vicepresident econòmic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)