Nit plàcida al Camp Nou

El Barça s’ha refet de la derrota en l’anterior jornada contra el Rayo i no ha deixat que el Madrid tornés a situar-se a vuit punts després de la victòria dels blancs aquesta tarda davant l’Almeria. Els blaugrana s’han retrobat amb els gols i el bon futbol a costa d’un Betis que ha desaparegut amb l’expulsió d’Edgar a la mitja hora de joc. Els de Xavi mantenen els onze punts d’avantatge al capdavant de la classificació i tenen la lliga més a prop (4-0).

El Barça ha sortit dominador i amb ganes de treure’s les males sensacions deixades a Vallecas el passat dimecres. Xavi ha tornat a recuperar els quatre migcampistes amb Busquets, De Jong, Gavi i Pedri, apostant per Raphinha i Lewandowski en atac. La fórmula ha tornat a funcionar i els blaugrana han mogut la pilota amb rapidesa i per dins. L’equip, a més, feia una bona pressió i recuperava moltes pilotes a camp contrari. Només les imprecisions en les últimes passades no deixaven brillar el Barça. Però quan ha arribat la pluja a Barcelona, han arribat els gols. El primer ha estat de Christensen, que ha estat titular en el seu primer partit després de la lesió. Confiança plena de Xavi que el danès ha respost amb una bona rematada de cap a centrada de Raphinha (14’). El Betis ha fet un petit pa endavant, mentre que el Barça s’ha refredat, fins que una acció ho ha canviat tot. Edgar, que havia entrat en el minut 11 per Luiz Felipe, lesionat, ha vist dues grogues en pocs minuts i ha deixat el seu equip amb deu futbolistes en el minut 33 de partit. Això ha aplanat el camí al Barça, que en sis minuts ha fet dos gols més. Una circulació llarga ha acabat amb una centrada de Kounde que Lewandowski ha enviat al fons de la xarxa (36’). El polonès, frustrat en els darrers partits, ha celebrat la diana amb moltes ganes. Pràcticament sense temps d’assaborir-ho, Busquets ha fet una passada a l’espai perfecta per a Raphinha, que ha definit bé davant Rui Silva. L’assistent ha anul·lat l’acció per fora de joc, però el VAR ha rectificat la decisió i el gol ha pujat al marcador (42’).

Amb el 3-0 i l’avantatge numèric, el partit s’ha refredat en la segona meitat. El Betis ha tingut la més clara a peus de Miranda, però Ter Stegen, que no havia tingut feina, ha reaccionat bé i ha tapat l’espai (53’). Mentrestant, Pedri i Lewandowski es buscaven a cada acció. En una d’elles, el polonès ha enviat la pilota al pal (57’). Ja en el tram final, el Barça ha fet el quart després d’una jugada d’Ansu i un remat en pròpia porteria de Guido (82’). L’Spotify Camp Nou ha pogut retrobar-se amb Ousmane Dembélé, que ha jugat els últims vint minuts després de tres mesos d’inactivitat. El francès s’ha endut una gran ovació i ha tornat a sentir-se futbolista. Qui també ha rebut els aplaudiments de l’estadi ha estat Joaquín, que jugava l’últim partit a Barcelona però que s’ha retirat abans d’hora per lesió. L’altre nom propi de la nit ha estat Lamine Yamal, que s’ha convertit en el futbolista més jove en debutar amb el Barça en la lliga i a punt ha estat de marcar.