Barça

El protagonista

Jordi Alba

Un gol de lliga

El Barça estava encallat quan en el minut 75 Xavi Hernández va gastar l’últim canvi per fer entrar Jordi Alba. “Jordi és un passador extraordinari, podria ser migcampista. Veu molt bé l’última passada, decideix bé a últim terç, amaga, fa la passada en el moment just i que requereix la jugada. El conec perfectament i avui ha marcat diferències”, va dir Xavi, justificant la seva presència en els últims moments del duel.

Alba, doncs, es va posar el braçal de capità, ja que Sergio Busquets va ser rellevat, i, des de la banda esquerra, i molt alt davant d’un enfonsat Osasuna, va obrir el camp. De seguida va entrar en joc, va buscar mesclar amb Ansu Fati, va posar alguna centrada, però quan es va fer sentir de debò va ser deu minuts després de trepitjar la gespa, en el 85. Aleshores, el dorsal 18 va recollir una deixada de cap de Frenkie de Jong, després d’una centrada de Lewandowski, i amb un xut amb l’exterior del peu esquerre, va fer esclatar l’Spotify Camp Nou, amb el gol del triomf. “Tot i ser lateral, tinc la sort d’haver marcat molts gols, però el d’avui ha estat molt important perquè havíem de guanyar per intentar aixecar al més aviat possible aquest títol”, va dir Alba després del partit. “L’equip està fent una lliga fantàstica i es mereix la victòria”, va afegir el lateral, conscient que aquests tres punts acceleren el dia de la celebració. “Fa temps que no guanyem la lliga i per a algú que és de la casa i fa temps que és aquí té millor regust”, va dir.

Estava visiblement emocionat, inclús amb el matx acabat, Alba, que quan va marcar es va petonejar l’escut. “Cada títol per al Barça és especial”, va manifestar un futbolista relegat aquest curs a un paper secundari, davant la irrupció d’Alejandro Balde. En la lliga acumula 21 participacions, amb 12 titularitats. “Quan jugo intento fer-ho al màxim de bé possible”, va explicar. “És un exemple per a l’equip”, va reblar Xavi en aquest sentit. “Sé que no és una situació fàcil; ha estat titular 10 anys al Barça i de cop no ho és. És complicat per a ell però ho està portant amb grandesa i ens marca diferències. Està implicat i compromès”, va sentenciar el tècnic. “Hi ha molta gent del vestidor que no ha guanyat res i ara podrà fer-ho. Són gent jove, amb ganes, i els que fa més temps que som aquí intentem inculcar-los els valors que es requereixen per jugar al Barça”, va indicar Alba, el protagonista ahir, autor d’un gol de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)