Barça

Deco, en la ‘pole’ per substituir Mateu Alemany

Possibilitat real. L’actual assessor del Barça en el mercat brasiler agrada com a relleu i en els pròxims dies viatjarà a Barcelona. Deco vol parlar amb Xavi

Anderson Luis de Souza, Deco, és ara mateix l’home més ben situat per cobrir la vacant deixada per Mateu Alemany al capdavant de la direcció esportiva del Barça. El nom el va avançar ahir RAC1 i fonts del club han assegurat a L’Esportiu que certament és un dels candidats que més agraden en el dia d’avui.

El Barça s’ha mogut amb celeritat. Han transcorregut poc més de 24 hores des del comunicat en què es va anunciar el sorprenent adeu de Mateu Alemany i el club ja ha posat fil a l’agulla per trobar un substitut. Deco viatjarà en els pròxims dies a Barcelona per conèixer de primera mà la idea del club i per reunir-se també amb Jordi Cruyff i Xavi Hernández. A Deco l’atrau la proposta que li ha fet arribar Joan Laporta de formar part de l’àrea esportiva d’un club tan important i envers el qual hi ha tanta estima com és el FC Barcelona, però vol tenir aquesta reunió cara a cara amb figures rellevants dins l’organigrama tècnic com Xavi i Jordi Cruyff abans d’abordar les negociacions. La relació amb Jordi Cruyff és cordial i Deco vol saber quines són les intencions d’un Jordi que acaba contracte el 30 de juny i que durant aquest mes de maig hauria de donar resposta al club sobre si continua o no. Amb Xavi la relació és bona. Tots dos van coincidir en aquell Barça de Rijkaard, on també hi havia Leo Messi. Amb Laporta la relació és excel·lent. Va ser ell qui el va fitxar el 2004 procedent d’aquell Porto campió d’Europa.

Deco ha exercit en els últims anys com a assessor del Barça en el mercat portuguès i brasiler. Sense anar més lluny, va ser una figura important en el fitxatge de Raphinha l’estiu passat. La seva participació va ser clau per evitar que el Chelsea pispés el fitxatge al Barça. Actualment Deco té una agència de representació de futbolistes, D20 Sports, de la qual s’hauria d’apartar professionalment per evitar un conflicte d’interessos ja que és un càrrec incompatible amb el que assumiria dins l’organigrama del Barça.

FIGURA DE CONSENS

Deco té una bona relació amb Laporta, Xavi, Jordi Cruyff i Leo Messi

INCOMPATIBILITAT

El nou càrrec no seria compatible amb el de la seva agència D20 Sports
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)