Barça

La mare de tots els derbis

D’aquí a vuit dies, Cornellà-el Prat serà escenari d’un derbi amb sal i pebre, on el Barça tindrà com a al·licient ple de morbositat ser campió de lliga en territori hostil si abans no han fallat el Madrid i l’Atlético, i on l’Espanyol es juga la vida

La desfeta de dijous de l’Espanyol a Sevilla ha fet créixer encara més la dosi de dramatisme de la cita del 14-M

El calendari de lliga és immutable, trenta-vuit jornades a primera divisió, ni una més ni una menys, però l’alta temperatura de cada final de temporada, i el seu efecte dilatador, genera sensacions contradictòries segons l’estat de la qüestió de cada implicat. Al Barça aquesta lliga se li està fent llarga. En positiu. El títol va quedar sentenciat el dia del clàssic. Era el 19 de març, Dia del Pare. D’allò ha passat més d’un mes i mig. Aquell dia la plantilla va celebrar damunt la gespa de l’Spotify Camp Nou aquella victòria per 2-1 contra el Real Madrid com una victòria de títol, però haurà hagut d’esperar fins al cap de setmana del 13 i 14 de maig per poder ser campió de manera matemàtica. Si el Barça guanya a Cornellà-el Prat, Xavi certificarà la seva primera lliga. Ho pot ser fins i tot abans de jugar el derbi si el Real Madrid ha fallat prèviament contra el Getafe i l’Atlético no ha guanyat l’Elx. Xavi viu des de fa setmanes en un estat de dilatació permanent. El calendari se li ha fet llarg. Sap des de fa temps que aquesta lliga no s’escaparà. Luis García és el cas contrari. Va aterrar a la banqueta de l’Espanyol el 3 d’abril, amb menys marge de maniobra del que ell hauria volgut. L’Espanyol corre el risc real que aquesta lliga se li acabi fent massa curta. Li queden cinc finals (Barça, Rayo, Atlético, València i Almeria), però la seva defunció podria arribar abans. La derrota de dijous al Sánchez Pizjuán per 3-2 va ferir greument un equip que si perd també el derbi contra el Barça pot rebre una estocada gairebé definitiva en funció dels resultats dels seus rival directes. Xavi i el Barça són dilatació, Luis García i l’Espanyol són contracció tèrmica.

Queden vuit dies per al gran derbi Espanyol-Barça (21 h) i ja sonen tambors de guerra. És una final per a tots dos. El Barça pot guanyar una lliga al camp del gran rival i ferir de mort l’Espanyol. El conjunt blanc-i-blau, per contra, aspira a una victòria que li serveixi de punt d’inflexió, una reactivació que li permeti agafar-se encara amb una mà a primera divisió. Demà és el Dia de la Mare, però la mare de tots els derbis es juga en una setmana.

L’Espanyol és el penúltim classificat, a tres punts de la salvació. En les últimes deu jornades ha perdut 8 partits. O el que és el mateix: ha sumat només 4 punts dels últims 30. L’escenari és negre, però en la primera volta del campionat ja va ser capaç d’empatar al Camp Nou (1-1, Marcos Alonso i Joselu). Només tres equips han puntuat al temple blaugrana i l’Espanyol n’és un. Els altres dos han estat el Girona i el Rayo. El dia 14 l’empat és un botí insuficient.

El cas del 2020

Fa tres anys, el juliol del 2020, ja es va viure una situació similar. Va ser el 8-J, aleshores amb el Camp Nou com a escenari, i sense públic per culpa de les restriccions per la pandèmia. Aquell dia el Barça va guanyar 1-0 amb un gol de Luis Suárez i va enviar l’Espanyol a segona 27 anys després. Ara no seria matemàtic, però el descens podria ser virtual. Ter Stegen, Jordi Alba, Busquets, Ansu, Araujo, Sergi Roberto, Iñaki Peña, Darder, Cabrera, Pedrosa, Calero i Melamed van viure aquell derbi d’alegria blaugrana i desolació periquita. També Braithwaite. Aquesta vegada ho viurà des de l’altre costat.

RECORDA EL 2020

Fa tres anys, al Camp Nou i sense públic, el Barça va signar la defunció de l’Espanyol

SALIVERA AL BARÇA

Internament, a la plantilla del Barça l’atrau la idea de guanyar la lliga a Cornellà

L’EMPAT DEL 31-D

L’Espanyol és un dels tres equips que ha puntuat al Camp Nou (1-1) i no perd la fe

Prohibida l’entrada de simbologia blaugrana a Cornellà-el Prat

El RCD Espanyol no permetrà que cap aficionat culer accedeixi a l’estadi amb samarretes, bufandes, banderes o qualsevol altra simbologia del FC Barcelona. Aquesta decisió és la contrarèplica al que va succeir en el partit d’anada a l’Spotify Camp Nou, on cap aficionat periquito va poder lluir elements identificatius del seu club. L’Espanyol ja va emetre un comunicat de queixa en el seu dia i va advertir que actuaria de la mateixa manera en el partit de la segona volta, i aquesta decisió a hores d’ara es manté ferma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)