Barça

Porteria tancada

Acord oficial. Iñaki Peña renova per tres anys més, fins al 2026, i Xavi mantindrà la fórmula actual, amb ell i Arnau Tenas com a guardaespatlles d’un Ter Stegen titularíssim

El Barça tanca la carpeta de la porteria. La pròxima temporada Xavi Hernández mantindrà la fórmula actual, amb Marc-André ter Stegen com a porter titularíssim, i de nou dins el grup selecte de capitans, amb Iñaki Peña i Arnau Tenas com els seus escuders. Tema resolt. Un maldecap menys per al substitut de Mateu Alemany. Deco, a falta de l’oficialització del seu nomenament, ja pot esborrar el tema de la porteria a la seva agenda. L’esperen altres batalles.

Iñaki Peña i el club han arribat a un acord per renovar el seu contracte fins al 30 de juny del 2026. La clàusula de rescissió queda establerta en 400 milions d’euros, una xifra alta per un porter amb el seu rol, però substancialment inferior a la dels dos altres futbolistes del planter renovats recentment, com és el cas de Ronald Araujo i Gavi, amb una clàusula de 1.000 milions d’euros, la mateixa que Pedri i Ansu Fati. Feia mesos que el Barça perseguia la renovació del porter alacantí. La seva i la renovació encara pendent d’Alejandro Balde estaven en el full de ruta d’aquest 2023. Ahir el club va poder anunciar-la. Iñaki Peña (24 anys) acabava contracte el mes de juny i tenia ofertes interessants sobre la taula, però ha acabat apostant per la continuïtat. Sap que la titularitat en el primer equip del Barça ara mateix és un mur insalvable amb la versió excelsa d’aquesta temporada d’un Ter Stegen destinat a guanyar el seu primer trofeu Zamora, però ha valorat totes les opcions i ha acabat acceptant l’oferta del Barça. Iñaki Peña ha jugat només dos partits oficials aquesta temporada. Va ser contra l’Intercity i el Ceuta en la copa. A partir de la fase de quarts de final, contra la Real Sociedad, Xavi va apostar per Ter Stegen.

Si l’alacantí no hagués acceptat l’oferta blaugrana, el club tenia en ment ascendir Arnau Tenas (21 anys) de tercer porter a segon. El porter nascut a Vic també ha de passar pels despatxos perquè també acaba contracte el 30 de juny. Xavi, en el dia d’avui, compta amb tots tres per a la pròxima temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)