Barça

Decisió presa

Després de quinze temporades al Barça i de donar moltes voltes al seu futur per la insistència de Xavi de retenir-lo un any més, Sergio ha arribat a la conclusió que és el moment indicat per deixar el club i ho farà oficial en les pròximes hores

Decisió presa. Sergio Busquets ho té clar. No continuarà al FC Barcelona. Als 34 anys, el capità ha pres la decisió més difícil de la seva vida. Marxa. Tanca el cercle. Diu adeu al club del seu cor. Després de mesos i mesos assegut al divan, Busquets ha arribat a la conclusió que sortir del Barça al final d’aquesta temporada és el millor. Vol marxar guanyant com ho van fer al seu dia Andrés Iniesta i el seu actual entrenador, Xavi Hernández, i el doblet de lliga i supercopa és un bon botí. Ara és el moment.

Arribar fins aquí ha estat un procés lent i madurat, amb molts girs de guió. El de Badia del Vallès tenia més o menys clar a l’inici de curs que aquesta seria la seva última temporada al Barça, però la insistència de Xavi per retenir-lo una temporada més l’ha fet dubtar fins al final. També el futur incert de Leo Messi ha estat un factor que hi ha tingut un pes important. La possibilitat que Leo tornés al club era un esquer a favor de la continuïtat de Busquets. A tots dos els seduïa la idea de coincidir de nou al Barça, però el capità sap que la partida amb Leo Messi serà llarga. No serà un serial ràpid. Busquets havia de moure fitxa amb celeritat, per ell, perquè tenia altres ofertes importants damunt la taula que no podien esperar eternament, i també per no hipotecar el Barça fins a última hora, i més en un mercat que s’entreveu especialment complicat un any més, i ha entès que aquest era el moment oportú per abandonar el Barça.

La decisió final l’ha pres en el seu viatge a Marbella. Aprofitant que el cap de setmana no hi va haver jornada de lliga i que Xavi havia donat uns dies de descans a la plantilla, Busquets hi va anar amb la família a desconnectar. També a meditar. Allà va prendre la decisió final. No hi ha marxa enrere. A Marbella va coincidir amb Xavi. El tècnic ja sap el futur de Busquets. La plantilla ho sabrà oficialment avui. Busquets va tornar ahir als entrenaments per preparar el decisiu derbi de diumenge a Cornellà, però serà en les pròximes hores que hi haurà la comunicació als vestidors. El president Joan Laporta i el seu agent Josep Maria Orobitg estan assabentats de tot. També ho sap, lògicament, el seu entorn proper. Ara mateix la idea és que Busquets faci l’anunci oficial del seu adeu a través d’Instagram. No sorprèn la decisió, però sí que sorprèn el format. També sorprèn el moment exacte de la foto, perquè el Barça encara no és campió de manera matemàtica.

El capità marxa després de quinze temporades en el primer equip del Barça, rendint al màxim nivell i havent estat el millor pivot de la història del club. Amb més de 700 partits oficials disputats a les espatlles, marxa sent el tercer jugador de la història del club amb més partits, darrere de Xavi i Messi. Marxa sent també l’home que més clàssics ha jugat en tota la història, amb 48 partits, un rècord que va assolir precisament aquesta temporada, després de superar Leo Messi i Sergio Ramos. Busquets ha guanyat 31 títols, que s’elevaran a 32 quan el Barça segelli definitivament aquesta lliga. Empatarà a títols amb Gerard Piqué. Només Iniesta i Messi n’han guanyat més que ells.

Tancada la porta del Barça, caldrà veure quin serà ara el futur de Busquets. Té una oferta important de l’Aràbia Saudita, molt superior a l’oferta de renovació a la baixa que li havia presentat el Barça. La marxa de Busquets obre un nou horitzó a futbolistes com ara Frenkie de Jong, cridat a fer un pas endavant en la posició de pivot. En les últimes hores també ha sonat amb força el nom de l’internacional marroquí Sofyan Amrabat, futbolista que el Barça ja va intentar incorporar en l’últim mercat d’hivern en qualitat de cedit.

Després del pas al costat fet per Gerard Piqué el mes de novembre passat, amb la seva retirada del futbol professional, ara, amb l’adeu de Busquets, el Barça perd una altra vaca sagrada de la seva etapa més gloriosa. Queda oberta la carpeta Jordi Alba.

MOMENT OPORTÚ

Busquets vol marxar guanyant, i el doblet de lliga i supercopa és un bon botí

Jorge Messi nega que el seu fill ja tingui firmat un acord amb algun club

El destí futbolístic de Leo Messi és un dels temes del moment, en paral·lel amb la imminent decisió del capità del Barça Sergio Busquets sobre el seu futur. L’astre argentí acaba contracte amb el PSG el dia 30 de juny i sembla clar que no renovarà. La relació entre el club parisenc i el jugador està trencada, com ho exemplifica la sanció que li van imposar després del seu viatge a l’Aràbia Saudita, un país des d’on li arriben cants de sirena. De fet, l’agència de notícies francesa AFP (Agence France-Presse) va assegurar ahir al matí que Messi ja havia tancat un acord amb l’Al-Hilal, segons havia confirmat una font propera a les negociacions entre l’argentí i el club. Hores després, però, el pare del jugador, Jorge Messi, ho va desmentir a través d’un comunicat publicat a les xarxes socials. “No hi ha absolutament res amb cap club per a l’any que ve. La decisió mai es prendrà abans que Lionel acabi la lliga amb el PSG. Un cop finalitzi la temporada, serà el moment d’analitzar i veure què hi ha i, aleshores, prendre una decisió”, explicava el comunicat. Jorge Messi també carregava contra els mitjans que publiquen aquestes informacions. “Sempre hi ha rumors i molts utilitzen el nom de Lionel per guanyar notorietat, però la veritat és només una i podem assegurar que no hi ha res amb ningú. Ni verbal, ni firmat ni pactat. Em sembla una falta de respecte que hi hagi qui enganyi de manera conscient i deliberada, sense aportar cap prova i intentant transformar en notícia qualsevol rumor malintencionat o que està dirigit per algú a favor dels seus interessos”, sentenciava el pare del jugador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)