Barça

Gràcies, Sergio!

Busquets oficialitza el seu adeu del Barça després de divuit anys a la casa i marxa del club consagrat com una llegenda. D’aquí a tres dies, a Cornellà, el Barça pot guanyar la lliga i ell, culminar la seva obra

Marxa el futbolista i neix el mite. Sergio Busquets tanca la seva etapa al Barça. Oficial, ara sí. El capità deixarà el club al final d’aquesta temporada. Busquets va oficialitzar ahir el seu adeu a través d’un vídeo publicat a les seves xarxes socials i també al web del club, on confessa que la decisió d’abandonar el Barça després de tants anys no ha estat una senzilla de prendre i que ho ha hagut de meditar moltíssim. Ara era el moment indicat. Decisió madurada i comunicada públicament: “Hola, culers. Ha arribat el moment d’anunciar que aquesta serà la meva darrera temporada al Barça. Ha estat un camí inoblidable. Des de petit, quan venia a veure els partits o els veia per la televisió, sempre somiava poder jugar amb aquesta samarreta i en aquest estadi. Però la realitat ha superat tot allò que vaig poder somiar. Qui m’havia de dir quan vaig venir com a juvenil que podria viure 15 temporades al millor club del món, el club de la meva vida i del qual he estat, soc i seré aficionat, soci, jugador, capità, i poder superar els 700 partits. Ha estat un honor, un somni, un orgull. Ho ha estat poder defensar i representar aquest escut durant tants anys, però tot té un inici i un final. Tot i que no ha estat una decisió fàcil, crec que ha arribat el moment”, explica en un petit extracte del seu missatge de comiat.

El 21 de maig del 2015 va marxar Xavi Hernández, el 27 d’abril del 2018 va marxar Andrés Iniesta i ara diu adeu Sergio Busquets. Amb ell es tanca el cercle. El de Badia del Vallès era l’última peça del trencaclosques d’aquell mig del camp màgic que va conquerir el sextet el 2009 amb Pep Guardiola que encara continuava al vestidor a dia d’avui. Busquets ho ha guanyat tot amb el Barça. Va arribar el club l’any 2005, en edat juvenil, i divuit anys després en marxa consagrat com una llegenda i sent el tercer jugador de la història del club amb més partits jugats (718) i el tercer també amb més títols (31). Xifres de rècord que podrien créixer fins als 723 partits si juga les cinc jornades de lliga que falten i fins als 32 títols, ja que la lliga està virtualment guanyada. El capità pot assolir la seva novena lliga d’aquí a tres dies. En el derbi de diumenge a Cornellà-el Prat Busquets pot culminar la seva obra.

L’Al-Shabab de Vicente Moreno, l’Al-Nassr de Cristiano, l’Al-Hilal, que també somia amb Messi, i l’Inter de Miami són les seves possibles destinacions. Busquets continua desfullant la margarita. Aràbia Saudita o la MLS. El Barça, sempre al cor.

LES REACCIONS AL COMIAT DE SERGIO BUSQUETS

En Sergio ha estat un capità de referència, un gran capità del Barça. Forma part d’aquest escut
Joan Laporta
Al camp, sempre amb el 5, però com a persona i com a jugador ets un 10. Gràcies per tants moments junts
Leo Messi
Amic, marxes del Barça deixant una empremta inesborrable en la història del club. Els culers et recordaran
Jordi Alba
Has estat un líder natural dins i fora del camp. És una notícia dura a tots els nivells. Ets impossible de reemplaçar
Marc André ter Stegen
El millor pivot de la història del futbol. El jugador del món que millor ha entès el joc sense pilota. Gràcies, Busi
Eder Sarabia
Sergio Busquets és sense cap dubte un dels millors migcampistes contra qui he tingut el plaer de jugar
Luka Modric
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)