Barça

I, a la fi, campions

El Barça guanya l’Espanyol i torna a aconseguir la lliga després de 4 anys. Els culers no ho feien des del curs 2018/19 amb Ernesto Valverde a la banqueta i Leo Messi com a capità

L’equip de Xavi Hernández palesa l’autoritat mostrada durant el campionat aixecant el títol amb quatre jornades d’antelació

Era qüestió de temps, des de fa temps. I és que el Barça entrenat per Xavi Hernández ja fa dies que espera el moment de proclamar-se campió de lliga. I aquest va arribar ahir, a casa de l’Espanyol, el rival ciutadà, al qual va imposar-se (2-4) en el derbi per adjudicar-se matemàticament el títol. Al final del partit, l’emoció blaugrana, amb una pinya primer dels jugadors per una banda i del cos tècnic per una altra a la gespa del RCDE Stadium i després amb una rotllana conjunta, amb tots agafats de la mà saltant. No va durar massa però la celebració culer sobre el camp, ja que desenes de seguidors locals van envair el camp per acabar amb la festa obligant als visitants a marxar per potes cap al vestidor deixant una imatge per a la vergonya.

No va alterar però aquest dantesc episodi l’alegria al Barça, òbviament, que quatre anys després doncs, el torna a celebrar una lliga, la número 27 que entra a les vitrines del club. L’última data de la campanya 2018/19 amb Ernesto Valverde a la banqueta i Leo Messi com a capità. L’astre argentí va acabar aquell campionat amb 36 dianes com a màxim golejador i, el seu escuder a l’atac, Luis Suárez, tercer màxim artiller, amb 20.

Molt ha plogut des d’aleshores. Ni Messi, ni Suárez hi son ja, ni tampoc Valverde, que va ser rellevat per Quique Setién, i aquest per Ronald Koeman, sense èxit cap dels dos en la lliga. Diferent ha estat per Xavi, que en el seu primer curs complet com a entrenador del Barça, ja que va aterrar al novembre del 2021, a mig 2021/22, ha tornat el torneig domèstic estatal a l’entitat. Ho ha fet construint un equip competitiu, irregular encara pel què fa al seu futbol, però amb peces diferencials al darrera com Ronald Araujo o Marc-André ter Stegen, que amb 13 gols encaixats, va camí d’adjudicar-se el seu primer premi Zamora, i també al davant, com Robert Lewandowski, pitxitxi, de moment, del campionat, amb 21 dianes. La realitat és que els blaugrana han estat molt superiors; han sumat 85 punts de 102 disputats i son campions amb 4 jornades d’antelació.

LES REACCIONS

És extraordinari. La lliga ens dona la seguretat que estem fent bé les coses
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA
El club ha treballat bé i ha fixat les bases d’un equip guanyador
Sergio Busquets
cAPITÀ DEL BARÇA
Hem retornat l’alegria al barcelonisme i ara guanyem títols
Joan Laporta
PRESIDENT DEL BARÇA

Una imatge per a la vergonya

Dantesc episodi el que va succeir un cop l’àrbitre va xiular el final del partit, amb el Barça, sobre de la gespa del RCDE Stadium celebrant el títol de lliga. I és que quan el conjunt culer estava fent una rotllana i saltant al mig del camp, desenes de seguidors de l’Espanyol van envair el terreny de joc per acabar amb la festa culer obligant als blaugrana a marxar cames ajudeu-me cap al túnel de vestidors sense que res passés a majors. Això sí una imatge per a la vergonya, un esperpent absolut que donarà la volta al mon. Tot plegat, és clar, va originar moments de tensió, ja que els aficionats de l’equip blanc-i-blau van trigar uns minuts a abandonar el camp i van causar diversos desperfectes en les instal·lacions de l’estadi.

Ara, l’Espanyol s’enfronta a una més que possible sanció amb el càstig d’un tancament parcial o total del camp, a l’horitzó. En les quatre jornades que queden i en una situació delicadíssima, els periquitos han de rebre l’Atlético (24/5) i l’Almeria (4/6).

Avui, rua pels carrers de Barcelona amb l’equip masculí i el femení

La festa de la lliga no es farà esperar. De fet, ahir ja va començar a Canaletes, però és que avui mateix es farà una rua pels carrers de Barcelona per celebrar l’esperat títol. I en la celebració també hi haurà l’equip femení, campió de lliga, com el masculí. Les dues primeres plantilles de futbol blaugrana, doncs, sortiran amb l’autobús a les 18 h, des de l’Spotify Camp Nou i duran a terme un recorregut que els portarà per Travessera de les Corts, carrer Numància, carrer Berlín, carrer París, carrer Balmes, carrer Pelai, carrer Fontanella, carrer Trafalgar per acabar a Arc de Triomf sobre les 21 h.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)