Barça

Mateu reobre les seves carpetes

Molta feina per fer. Inscriure els contractes de Gavi i Araujo; renovar Dembélé, Balde i Lamine Yamal, i tancar sortides i fitxatges són alguns dels temes a resoldre pel mallorquí en els pròxims mesos

Mateu Alemany es queda per acabar el que va començar. Així ho sent. I li queden coses per fer, la llista és àmplia, té molta feina i, això, molt condicionat com no pot ser d’una altra manera, per la situació econòmica del club.

En primer lloc, la prioritat màxima en la direcció blaugrana és inscriure en LaLiga els futbolistes renovats, cosa que encara no ha pogut fer. Són els casos, entre d’altres, i sobretot, de Gavi i Araujo, tots dos amb nous contractes signats, als quals l’ens presidit per Javier Tebas encara no ha donat el vistiplau, a causa del fair play. Tot plegat pot derivar en una problemàtica, ja que, tot i que els contractes estan signats, també es pot interpretar que no tenen validesa en no estar inscrits en LaLiga i que els que tenen validesa són els anteriors, amb clàusules, és clar, menors i assumibles per qualsevol club tenint en compte el nivell de tots dos jugadors. La ferma voluntat dels futbolistes, però, és continuar de blaugrana, encara que en el club, per evitar neguit i intranquil·litat per a tothom, volen resoldre-ho ja. La fórmula és aconseguir el famós fair play. El club, precisament amb la feina d’Alemany al capdavant reduint la massa salarial de la plantilla, està en el camí per fer-ho i en espera que LaLiga li aprovi el pla de viabilitat presentat recentment. En aquest sentit, el director de futbol ha aconseguit en dos anys reduir en uns 180 milions d’euros la massa salarial, sense deixar de tenir un equip competitiu, que, de fet, acaba de proclamar-se campió de lliga.

Altres tasques que té al davant el director de futbol anotades són més renovacions: les d’Alejandro Balde, Ousmane Dembélé i Lamine Yamal, tots tres finalitzen vinculació amb l’entitat culer el 30 de juny del 2024. Per a Xavi, Balde i Dembélé són jugadors fonamentals de present i de futur als quals vol conservar, mentre que a Yamal, de només 15 anys, tampoc se’l vol perdre de cap manera.

Mateu tindrà feina, i de la grossa, amb la carpeta dels fitxatges. La intenció és reforçar el lateral dret, l’eix de la defensa, la medul·lar i la davantera, però per incorporar s’ha de vendre. Per tant, a Alemany li tocarà negociar tant entrades com sortides. Com tot, no serà senzill. En cartera hi ha noms com ara els de Cancelo, Íñigo Martínez, Rúben Neves, Gündogan i, naturalment, Leo Messi, però tampoc hi ha tants candidats a abandonar el club. Jordi Alba, amb qui el club s’ha reunit en diverses ocasions darrerament i a qui no es planteja oferir una rebaixa salarial, n’és un, però acaba contracte l’any que ve.

Molts deures per a Alemany per intentar continuar fent créixer l’equip i continuar, com vol, amb el seu projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)