Barça

Rectificar és de savis

Mateu Alemany reconsidera la seva sortida i ara acabarà el contracte (2024)

Ho tenia tot acordat amb l’Aston Villa i el Barça havia oficialitzat fa quinze dies el seu adeu, però una conversa amb Laporta ho ha canviat tot

Mateu Alemany continuarà al Barça. Es queda. Els camins del Senyor són inescrutables. Canvi d’escenari radical en qüestió de només dues setmanes. Les voltes que pot arribar a donar la vida, i més en un club de la idiosincràsia i la peculiaritat del Barça. Tal com va avançar ahir L’Esportiu en la seva edició digital, Mateu Alemany ha reconsiderat la decisió d’abandonar el club i no marxarà. Ahir al matí es va reunir personalment amb el president, Joan Laporta, i li va traslladar la voluntat de complir el seu actual contracte. Fonts del club consultades per aquest diari van confirmar la notícia. Mateu ha rectificat i rectificar és de savis.

Si el comunicat oficial que el club va emetre al seu dia, el 2 de maig, a un quart d’onze de la nit, en què anunciava de forma inesperada l’adeu de Mateu Alemany minuts després de la victòria del Barça contra l’Osasuna (1-0) ja va agafar a tothom per sorpresa, ara la notícia de la seva continuïtat encara ha desconcertat més els lectors, els culers i, fins i tot, membres del mateix vestidor que es van assabentar ahir per la premsa de la decisió final de Mateu. Tothom tenia coll avall la seva marxa un cop emès el comunicat oficial fa quinze dies, però mai no es pot dir blat fins que no és al sac i ben lligat, ni tampoc encara que estigui lligat i relligat com era aquest cas.

Mateu ho tenia tot acordat amb l’Aston Villa. Fins i tot el mallorquí havia viatjat en els últims dies a Birmingham per reunir-se amb el club anglès un cop va haver anunciat la seva desvinculació del Barça. Però en aquest últim viatge van créixer els seus dubtes. Mateu no va tornar satisfet d’Anglaterra. L’oferta econòmica és molt més elevada que el seu sou actual al Barça, però les sensacions d’aquesta última reunió no van acabar de ser les millors. Una qüestió de feeling, vaja. Mateu va asseure’s al divan i, després de meditar-ho molt tot una altra vegada, ha arribat a la conclusió final que la millor opció professional per a ell és fer marxa enrere i quedar-se al Barça. No caldrà renegociar res perquè encara no havia signat els documents de la seva sortida i té contracte fins al 2024. La seva proposta inicial havia estat marxar el 30 de juny i ajudar el Barça a tancar operacions durant tota la finestra estival de mercat, compaginant funcions amb l’Aston Villa, però finalment ara la seva idea és esgotar el seu actual contracte. Això és el que va comunicar ahir a Laporta en la reunió que van fer al seu despatx. El mallorquí li va dir que se sent encara “identificat amb el projecte” i que se’l sent molt seu. Mateu creu ara que després de dos anys d’intens treball, i de tants esforços i dedicació, la millor decisió és acabar el contracte. Laporta el va escoltar i accepta la seva continuïtat. Després de la marxa de Jordi Cruyff, Laporta entén que recuperar una figura de la transcendència de Mateu Alemany és vital per al Barça. Mateu sempre ha estat un home de confiança del president i recuperar-lo és una bona notícia per a l’àrea esportiva. Durant aquest mandat han marxat Jaume Giró (exvicepresident primer), Ferran Reverter (CEO), Ramón Ramírez (director de l’àrea de patrimoni i l’Espai Barça), Jordi Llauradó (directiu responsable de l’Espai Barça), Enric Llopart (director digital), Jaume Guardiola (president de la comissió econòmica) i Jordi Cruyff (director esportiu), però torna Mateu.

Alemany mantindrà el càrrec de director de l’àrea de futbol com fins ara. Mateix rol i mateix sou. No va afrontar la reunió amb Laporta amb la voluntat de rebre una contraoferta final, no va exigir més sou per quedar-se, simplement ha reconsiderat la decisió de marxar i cobrarà el que cobrava fins ara perquè li queda un any de contracte.

La notícia ha estat encaixada amb satisfacció per Xavi Hernández. El tècnic va demanar públicament la continuïtat de Jordi Cruyff en la rua de campions feta dilluns però no va expressar-se a favor de Mateu Alemany perquè el comunicat oficial del club deixava la partida resolta, però tot ha canviat en les últimes hores i per a Xavi ha estat una agradable sorpresa. Sempre ha treballat molt còmode amb Mateu.

La continuïtat de Mateu Alemany no canvia el full de ruta pel que fa a l’arribada d’Anderson Luís de Souza, Deco. El portuguès serà un home fort dins l’estructura esportiva del club. Joan Laporta el definia l’altre dia com el nou Txiki. Deco, Xavi i Mateu Alemany treballaran de forma cooperativa. Deco arriba al Barça per sumar.

RES A RENEGOCIAR

Mateu mantindrà el rol i les condicions econòmiques que tenia fins ara

COMPROMÈS DE NOU

L’última reunió a Birmingham el va desencantar i encara sent seu el projecte al Barça

TOTHOM CONTENT

La decisió de Mateu satisfà Laporta i Xavi, que el consideren cabdal en el club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)