Barça

El protagonista

Raphinha

Raphinha abraça Vinícius

Minut 63 de partit al José Zorrilla. Xavi mou la banqueta i fa un doble canvi. Entren Dembélé i Ferran Torres, i marxen Pablo Torre –primera titularitat en la lliga– i Raphinha. Una escena a priori condemnada a caure en l’oblit però que Raphinha es va encarregar de situar-la en primera plana i fer-la aparèixer en tots els resums televisius del Valladolid-Barça. La imatge de la nit. Una imatge poderosa. Raphinha l’hem vist marxar contrariat i enrabiat del terreny de joc la majoria de vegades que Xavi Hernández ha decidit substituir-lo aquesta temporada, però ahir va abandonar el camp amb el cap alt, el rostre seriós i el puny alçat. El Raphinha més reivindicatiu. El dorsal 22 del Barça es va treure la samarreta mentre marxava del camp i va mostrar el missatge que havia escrit amb retolador a la seva samarreta interior: “Mentre el color de la pell sigui més important que la brillantor dels ulls, hi haurà guerra.” Missatge ple de força a la part davantera, i al darrere, un altre missatge: “TMJ Vini” (“Estem junts, Vini”). Un futbolista del Barça amb el nom d’un futbolista del Real Madrid escrit a la samarreta. Estampa històrica. Dos rivals de clubs eternament enemistats units per una mateixa causa: la lluita contra el racisme. La frase ja havia estat utilitzada per Vinícius.

Raphinha i Vinícius són companys de selecció, i el jugador del Barça no va dubtar a traslladar tot el seu suport al madridista després dels lamentables insults que aquest va rebre el cap de setmana en el València-Real Madrid jugat a Mestalla. Abans del partit, tots els jugadors ja van saltar a la gespa amb una pancarta on es condemnava qualsevol acte de racisme en el futbol (“Racistas, fuera del fútbol”), en una campanya impulsada per LaLiga, la federació i el Consell Superior d’Esports (CSD).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)