Barça

Alba acaba l’àlbum

Jordi Alba agafa el mateix camí que Busquets i anuncia la seva sortida del Barça després d’onze anys al primer equip. Diu que no té cap oferta i que “el millor per a tots era fer un pas al costat”

Jordi Alba fa un pas al costat. Un altre adeu. L’últim membre de la vella guàrdia que resistia dempeus també ha decidit tancar el seu cicle al Barça després de tota una vida. Primer va ser Gerard Piqué, fa poc més de quinze dies Sergio Busquets i ara Alba. El de l’Hospitalet marxarà del Barça al final d’aquesta temporada després que el jugador i el club hagin arribat a un acord de desvinculació. La situació d’Alba no era exactament com el de Sergio. En el seu cas encara li quedava un any de contracte (2024) i ell i el club han hagut d’acordar la rescissió contractual. Alba marxa perdonant part dels diners que hauria hagut de percebre, perfectament conscient de la situació econòmica que viu la institució. Marxa generant un estalvi important al club perquè el seu salari era dels del primer esglaó i marxa guanyant, amb una lliga i una supercopa, igual que Busquets. Ara era el moment.

Alba i el club van oficialitzar la notícia ahir al migdia. A la tarda el jugador presentava en un acte al Centre Cívic d’Igualada una nova edició del seu campus d’estiu i la seva agenda personal va obligar a accelerar el comunicat oficial de la seva decisió. Fins fa unes setmanes la seva intenció era esgotar l’any que li quedava de contracte, però en els últims dies tot ha canviat, influenciat en part per l’adeu de Busquets. Els dos capitans marxen del bracet. El Barça-Mallorca serà el seu últim partit a l’Spotify Camp Nou. Doble comiat a dues emblemes.

La decisió de deixar el Barça no ha estat fàcil de prendre tampoc en el seu cas. Fa uns dies va tenir una conversa amb el seu cercle íntim i el jugador va arribar a la conclusió que no volia ser una llosa pel club. L’eclosió de Balde l’ha situat en un segon pla aquesta temporada, ell ho ha assumit amb professionalitat, i cal ara afrontar nous reptes lluny del Camp Nou. Alba marxa després d’onze anys al primer equip, havent aixecat 18 títols, havent marcat 26 i havent repartit un total de 91 assistències, en 458 partits oficials. Podria arribar als 460 si juga contra el Mallorca i el Celta. Contra l’Osasuna, fa tres setmanes, va marcar el seu últim gol com a blaugrana, un gol que va deixar la lliga a punt de caramel abans de lligar-la definitivament a Cornellà.

Una decisió difícil

“Ha estat una decisió molt meditada. Quan deia que em volia quedar aquí i complir el contracte ho deia de veritat. Però sent honest amb mi mateix i amb el club crec que la millor opció era fer un pas al costat com he acabat fent”. “Volia quedar-me però van passant els anys. Aquest any he tingut un rol més secundari, però no per això menys important. M’he conegut a mi mateix i he ajudat molt els joves. Amb el club hem decidit això i estic segur que al Barça li anirà molt bé en el futur”, va explicar ahir en l’acte fet a Igualada. Alba diu també que marxa feliç i “amb la consciència tranquil·la”. “Sempre he intentat ajudar el club. La relació amb Xavi, el president i la resta de plantilla i directiva és excepcional. El presi i el míster em van donar l’oportunitat de decidir el que volia i ho he fet. Me’n vaig tranquil i sabent que ho he donat tot pel club, tot i viure també moments complicats. Me’n vaig amb el cap alt”.

Alba assegura no tenir cap oferta en ferm a dia d’avui per part de cap club. El seu adeu obre, a més, noves incògnites. Més enllà de conèixer el seu nou destí, tothom mira ara cap a París. Tornarà Leo Messi al Barça? Alba i Busquets formaven part de la seva guàrdia pretoriana. Tensa espera.

A dia d’avui no tinc res tancat amb cap altre club. No tinc cap oferta de cap equip. He pres aquesta decisió perquè era el millor per a tots
Me’n vaig tranquil i sabent que he donat tot pel club de la meva vida, tot i viure també moments complicats. Me’n vaig amb el cap alt
Volia quedar-me però van passant els anys. Aquest any he tingut un rol més secundari, però m’he conegut a mi mateix i he ajudat als joves
Ha estat una decisió meditada. Sent honest amb mi i amb el club crec que la millor opció era fer un pas al costat com he acabat fent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)