Barça

És llei de vida

Busquets posa punt final a la seva etapa com a jugador del Barça en un emotiu acte al Camp Nou

Més de 700 partits com a blaugrana i 32 títols guanyats

Es va fer el silenci quan Sergio Busquets va aparèixer amb la dona i els fills, vestits tots de negre rigorós, al photocall. El gran protagonista de la nit va arribar al seu acte de comiat sense fer soroll, amb pas calmat i rostre serè, una representació exacta del que ha estat la seva posada en escena com a jugador blaugrana i també del seu caràcter, com asseguren els que més el coneixen. L’escenari per dir adeu a una llegenda en majúscules del club no podia ser un altre que el Camp Nou, on va tenir lloc ahir al vespre la darrera cerimònia a la seva gespa abans de penjar el cartell de “tancat per reformes”.

El pivot amb més èxit de la història del Barça va tenir el suport de familiars, amics, companys, excompanys, cos tècnic, junta directiva i també delegats d’altres clubs en què va jugar al començament de la seva carrera com a futbolista, fins i tot també del màxim rival, qui va enviar Emilio Butragueño com a representant. Però també va haver-hi absències destacades de persones que han marcat la trajectòria de Sergio Busquets i que van voler estar presents amb missatges de vídeo plens d’afecte i agraïment com ara Leo Messi, Andrés Iniesta, Luis Suárez, Luis Enrique i Pep Guardiola, qui va desafiar-lo amb un futur duel de banquetes.

De fet, el de Badia va explicar que en un futur vol treure’s el carnet d’entrenador: “I veure si valc, perquè una cosa és tenir els coneixements i una altra, saber transmetre’ls als jugadors i aconseguir gestionar un vestidor.” De coordinar un grup ja té força experiència per haver estat capità i per com s’ha pres durant tots aquests anys el seu paper, i és que jugadors com Lewandowski i Raphinha van lloar la seva figura a l’hora d’acollir els nouvinguts i també joves com Ansu Fati, Gavi i Pablo Torre van agrair-li haver estat tan proper amb ells, a pesar de la veterania.

Sergio Busquets va explicar: “A principis de temporada ja ho tenia més o menys clar, però després anava a entrenar i em feien dubtar.” Tot i així, va dir que “la decisió està presa” i que a pesar que “és llei de vida”, trobarà a faltar “venir al camp a jugar”. Qui sap si ho aconseguirà i si un dia podrà seguir els passos de Xavi, però Busquets es va acomiadar amb un “això no és un adeu sinó un fins aviat”. El president Joan Laporta va donar-li les gràcies declarant que “ha estat un pilar i una referència del millor Barça de la història i ha arribat a ser el millor del món en la seva posició”. Xavi va dir d’ell que “és un exemple i una persona que aporta seguretat. És responsable, té bona actitud, mai perd els papers i és excel·lent”.

LES REACCIONS

Els nouvinguts van agrair la rebuda i els joves, l’atenció per a la integració

GRAN CAPITÀ

Messi i Guardiola van estar presents per vídeo mostrant la seva estima
Ha estat un pilar i una referència del millor Barça de la història. El millor en la seva posició
Joan Laporta
president del fc barcelona
És una persona que aporta seguretat. Responsable, amb bona actitud i mai perd els papers.
Xavi Hernández
entrenador del fc barcelona
A principis de temporada ja tenia més o menys clara la meva decisió, però després anava a entrenar i em feien dubtar
Vull treure’m el carnet d’entrenador i veure si valc per gestionar un vestidor
i veure
Sergio Busquets
JUGADOR DEL FC BARCELONA

La plantilla acomiada el “policia”

P.M.

“Soc el capità i he de posar una mica d’ordre”, s’excusava Busquets mentre explicava el sobrenom que té al vestidor, i és que el seu control sever i sense escletxes a l’hora de fer complir les normes com ara en qüestió d’horaris i declaracions públiques dels companys li han portat a ser conegut com “el policia”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)