Barça

Admirat, a dins i a fora

Jordi Alba s’acomiada del Barça envoltat de família i amics, en un acte en què els companys li fan veure que el trobaran a faltar al terreny de joc i també, i molt, al vestidor

El lateral esquerre es mostra comprensiu amb Xavi, amb qui té una emotiva conversa, i Joan Laporta revela que marxa renunciant a una part important de la seva fitxa

L’última setmana de la temporada ha estat de comiats en el Barça. Dimecres, Sergio Busquets va ser homenatjat al Camp Nou, a peu de gespa, i ahir va ser el torn de Jordi Alba, que va rebre tribut a la seva carrera de 18 anys com a blaugrana –7 en el planter i 11 en el primer equip– a l’Auditori 1899. Envoltat de família i amics, i també amb la representació del club, amb Joan Laporta al capdavant, i l’equip, amb companys, Xavi Hernández i cos tècnic, el ja històric lateral esquerre va dir adeu, en un acte presentat per José Corbacho, de l’Hospitalet, com ell.

Com sempre en aquest tipus d’esdeveniments, hi va haver moments per a l’emotivitat, sobretot quan en el discurs inicial, Alba va recordar la seva família. Però també n’hi va haver per a les rialles. I és que de l’homenatge se n’extreu una conclusió meridiana: Jordi Alba és un bromista, algú molt divertit per a qui els coneixen i, també, algú molt estimat i admirat pels seus companys. No només pel que fa a dins del terreny de joc, sinó pel que fa a fora. “A vegades soc una mica vinagre, però sempre vaig de cara”, va reconèixer el jugador, que va rebre missatges telemàtics d’amics, excompanys i exentrenadors com Antonio Orozco, Pedro Rodríguez, Marc Bartra, Thiago Alcántara, Carles Aleñá, Carles Puyol, Andrés Iniesta, Vicente del Bosque, Luis Enrique, Leo Messi, Bruno Saltor, Aritz Aduriz, Luis Suárez, Cesc Fàbregas, Bojan Krkic, Arturo Vidal i David Villa, pràcticament tots fent-li conya i ressaltant la seva faceta humana.

També van parlar tots els seus companys actuals en el Barça en un vídeo, i els capitans, que van pujar a l’escenari, on Alba i el presentador, asseguts en un sofà, departien sobre tot plegat i de tant en tant s’hi enfilaven diferents personalitats, van fer-ho en viu. “Té un cor que no li cap al pit i sempre es preocupa pels altres. Parla, fa riure, és l’ànima de la festa, i això per a un vestidor és molt important”, va dir Sergio Busquets. “Té un gran cor. Hem viscut grans moments. És l’alegria del vestidor, deixarà un buit”, va coincidir Sergi Roberto. “Genera un gran ambient al vestidor. Sap disfrutar dels bons moments”, va completar Marc-André Ter Stegen. Gerard Piqué, que de la mateixa manera que altres amics que Alba ha fet durant la seva carrera, com Alejandro Campano (Nàstic), Miquel Àngel Moyà (València) o Juanfran Torres (selecció espanyola), va ser-hi present i també va dir-hi la seva en aquest sentit. “Cap a dins és una cosa i cap a fora és una altra. A nivell personal és de les millors persones que he conegut mai”, va assegurar Piqué.

De fet, Alba va donar nombroses mostres d’aquest caràcter graciós, certament desconegut pel gran públic, amb algun comentari. El primer a rebre va ser el preparador físic Edu Pons: “No trobaré a faltar les teves carreres”, va etzibar-li, davant el riure generalitzat. Després, Robert Lewandowski: “El 9, Lewandowski, és qui menys corre”, va deixar anar al polonès, que va encaixar-ho aplaudint i rient també. I tampoc se’n va escapar Xavi: “M’ha fet jugar ben poc aquest any”, va reblar en to distès.

Abraçada amb Xavi

Precisament amb Xavi va protagonitzar un dels moments de l’acte. L’entrenador, amb qui l’uneix una gran amistat i que aquest curs l’ha relegat a un segon pla, va parlar-li a cor obert: “Me l’estimo molt. Des del punt de vista de l’entrenador segur que s’ha sentit decebut.” “És un cor amb potes, una persona extraordinària. Quan em diuen Jordi Alba em ve un somriure. Et dono les gràcies i l’enhorabona. Aquí tens un amic”, va cloure Xavi, que va rebre la rèplica d’Alba abans de fondre’s tots dos en una abraçada. “Hem compartit molts moments. Li estic agraït com a jugador i com a amic”, va expressar el lateral. “Com a entrenador l’etapa ha estat diferent. M’ha posat menys, però no li ho tinc en compte. Entenc perfectament la situació. La relació és boníssima, i no estic enfadat”, va manifestar.

L’últim a intervenir va ser Laporta, emocionat per la conversa entre Xavi i Alba, conscient que tots dos han patit per la situació. El president va revelar que el jugador ha renunciat a diners per marxar. “Té un bon contracte, se l’ha guanyat. I per iniciativa seva ha tingut la deferència de renunciar a una part important de la seva fitxa, per donar-nos marge per poder fer un equip competitiu. El Barça és casa teva”, va indicar. Finalment, va tancar Alba, clar: “M’hauria agradat quedar-me més anys, però ara és el moment de marxar.”

LES PARAULES DELS CAPITANS I DE L’ENTRENADOR

Té un gran cor. Hem viscut grans moments. És l’alegria del vestidor, deixarà un buit
Sergi Roberto
JUGADOR DEL BARÇA
Genera un gran ambient al vestidor. Sap disfrutar dels bons moments
Marc-André Ter Stegen
JUGADOR DEL BARÇA
És un cor amb potes, una persona extraordinària. Quan em diuen Jordi Alba em ve un somriure
Xavi Hernández
ENTRENADOR DEL BARÇA
Parla, fa riure, és l’ànima de la festa, i això per a un vestidor és molt important
Sergio Busquets
JUGADOR DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)