Barça

Aitana, millor jugadora de la Champions

L’èxit del Barça a Eindhoven també es plasma en els reconeixements individuals. Aitana Bonmatí ha estat escollida millor jugadora de la Champions League segons els observadors tècnics de la UEFA.

La migcampista de Ribes ha ofert un grandíssim rendiment aquesta temporada, sobretot a Europa, on ha firmat uns grans registres. Amb un rol més ofensiu, Aitana ha marcat cinc gols en aquesta edició: dos al Rosengard i al Benfica i un al Bayern de Munic. A més, ha repartit vuit assistències, la darrera en el 2-2 de Patri Guijarro en una acció en què ella va recuperar la pilota, va retallar la defensa i va enviar una centrada mil·limètrica al cor de l’àrea. La 14 blaugrana és la jugadora amb més incidència golejadora de tota la competició, havent participat en un total 13 dianes. Peça clau per a Giráldez, ha disputat els 11 partits de la competició, amb 927 minuts a les cames.

Aitana és també una col·leccionadora de premis MVP. Ja va guanyar-lo en la final del 2021, però en aquesta Champions 2022/2023 ha rebut el premi en cinc partits: quatre de la fase de grups (Bayern, Benfica i els dos contra del Rosengard) i també en la tornada de les semifinals contra el Chelsea.

Amb aquest guardó, Aitana pren el relleu d’Alèxia Putellas, que havia guanyat l’any passat.

Un onze molt blaugrana

La UEFA també ha fet oficial l’onze ideal de la Champions, on hi figuren sis futbolistes del Barça: Lucy Bronze, Irene Paredes, Mapi León, Aitana Bonmatí, Patri Guijarro i Graham Hansen. Completen l’equip quatre jugadores del Wolfsburg, Frohms, Oberdorf, Pajor i Popp, i la lateral esquerra de l’Arsenal, McCabe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)