Barça

“Estic cada dia millor”

Alejandro Balde. El lateral esquerre ha estat la gran revelació del conjunt culer aquesta temporada i, tot i estar lesionat, ja pensa en els aspectes que ha de millorar de cara al curs vinent

No va poder acabar la temporada dempeus perquè una duríssima entrada de Ndiaye el va deixar coix tot just començar l’enfrontament contra el Mallorca en el darrer partit de la història del ja vell Camp Nou. Però, per sort, en aquell moment la feina ja estava feta amb el títol de lliga a la butxaca i res va poder entelar el gran curs d’Alejandro Balde. “Ha estat un any increïble tant a nivell personal com col·lectiu. He après molt i he tingut molts més minuts del que esperava. La lesió no taca la temporada, perquè em vaig lesionar al final de tot”, així ho va explicar el lateral esquerre en una entrevista concedida a Barça TV, en què també va assegurar que trencar-se els lligaments del turmell “va ser un cop dur”, però ja pensa en recuperar-se i “pensar en positiu, que serà el millor per tornar aviat amb l’equip i ajudar en tot el que pugui”. “Per sort estic cada dia millor”, va manifestar.

Criat al barri de Sant Martí de Barcelona, Balde considera que “és una bogeria” tot el que li ha succeït aquest any, en què ha aconseguit la lliga i la supercopa exercint un paper protagonista, una realitat difícil d’assimilar: “En aquest esport tot passa molt de pressa i fins ara no havia tingut temps per parar a analitzar-ho”, i és que la seva explosió ha arribat a la velocitat de la llum. “L’any passat tenia un peu al primer equip i l’altre al Barça Atlètic. Al principi de la temporada no sabia si sortiria cedit o no i, per aquest motiu, la pretemporada me la vaig prendre com un repte per demostrar del que era capaç. Amb esforç i dedicació van arribar les oportunitats”, confessa el defensa.

Ocasions en què ha demostrat velocitat, intensitat i profunditat, però encara vol més: “He de millorar en molts aspectes, sobretot en defensa i també en l’última passada.” El seu carril natural és l’esquerre, però Xavi l’ha volgut provar per la dreta, on “mai havia jugat abans”: “Però al final, si ets jugador de futbol, has de ser capaç d’adaptar-te a qualsevol circumstància que es pugui donar en un partit i crec que ho vaig fer ràpidament”, considera el 28 del Barça. Amb només 19 anys, Balde agafa el relleu d’un dels seus ídols, Jordi Alba, amb qui ha crescut veient-lo jugar.

LES REACCIONS

En aquest esport tot passa molt de pressa i fins ara no havia tingut temps per parar a analitzar-ho. És una bogeria
He de millorar en molts aspectes, sobretot en defensa i també en l’última passada
Alejandro Balde
JUGADOR DEL FC BARCELONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)