Barça

Es busca un hereu

La sortida de Busquets deixa el Barça orfe d’una peça fonamental per a l’esquema de joc

Nico, Rúben Neves, Kimmich i Zubimendi sonen com a candidats per substituir-lo

PERFIL PROCURAT

El Barça desitja un 5 fort, intel·ligent tàcticament, fiable i equilibrat

“Si volem competir l’any vinent és fonamental encertar en el relleu de Busquets.” Així de contundent es va mostrar Xavi en la roda de premsa prèvia a l’enfrontament de lliga contra el Mallorca, partit que va clausurar la història recent del Camp Nou i que va posar punt final a la caminada del de Badia pel FC Barcelona. I és que el paper del 5 ha estat cabdal per a la construcció de la identitat del conjunt blaugrana en l’última dècada i, consegüentment, de tots els èxits recol·lectats.

Desconeixem si Mateu Alemany era conscient del repte gegantí que l’esperava aquest estiu quan va fer marxa enrere en el seu intent de fugida del Barça, o és que potser després del no retorn de Leo Messi tot li sembla bufar i fer ampolles, però el director esportiu del conjunt culer té molta feina per fer en les pròximes setmanes amb un deadline marcat en vermell fluorescent de dos mesos i mig, que no li permet el luxe de badar. Una cosa és clara: el substitut de Busquets “ha de ser un jugador molt determinant, fort físicament, tàcticament intel·ligent i tècnicament bo”, Xavi dixit.

El problema del Barça és que els seus desitjos, ni els de ningú, no poden ser ordres, i trobar un futbolista que sigui natural en la posició de pivot, que guanyi duels, que tingui un equilibri dinàmic entre la part ofensiva i la part defensiva, i que a més a més no es lesioni, sembla una missió impossible. Primer de tot, perquè Sergio és un jugador irrepetible que es va inventar ell mateix, i segon, i no menys important, perquè la situació econòmica del club continua sent preocupant i que per tenir liquiditat caldrà fer uns deures d’estiu de matrícula d’honor.

Sergio Busquets mateix, en una entrevista concedida a final de maig a aquest diari, explicava que el secret per exercir el seu càrrec rau “en com pots entendre el joc, en el posicionament i en com et puguin atacar els rivals”, unes característiques que l’entrenador del Barça no té clares que es puguin trobar en un substitut criat a casa; per això “caldrà anar a buscar-lo fora”, tot i que la Masia “ja ha generat relleus com ara Oriol Romeu o Sergi Samper, però tots van haver de marxar per culpa de Busquets, que és insubstituïble i a sobre no es lesiona mai”, feia broma Xavi.

Els aspirants
Així que si això és el que pensa el tècnic de Terrassa, potser l’opció Nico González no és la millor. El gallec torna de la cessió que ell mateix va escollir la temporada passada al València a la recerca de més minuts, i no sembla que enguany el Barça estigui disposat a fer-li un forat en l’equip; de fet, els rumors apunten a una altra cessió, aquesta vegada encaminant-lo cap al Betis. Una visió que contrasta amb la de Busquets, que sí que li donaria una oportunitat, ja que “coneix la casa, el club, els companys i la filosofia”, alhora que advocava per “tenir aquest punt de paciència i donar continuïtat a jugadors que s’ho han guanyat, sobretot ara que vindrà més madur”. Però qui mana és l’entrenador, i si un jugador no convenç, cal mirar cap a una altra banda, en concret cap a la banda del golf de Biscaia. Martín Zubimendi és el preferit del cos tècnic, tot i que al donostiarra no sembla que li agradi gaire la idea d’heretar dorsals de números imparells, segons les seves últimes declaracions. Que no s’estengui el pànic, perquè hi ha més cartes sobre la taula, això sí, totes amb una etiqueta de preu que en cap cas marcarà època de rebaixes. A Joshua Kimmich li queden dos anys més de contracte amb el Bayern de Múnic i en cas que el Barça el valorés com el recanvi més convenient, el club alemany no posaria cap facilitat perquè el migcampista recalés a Montjuïc, després de les males relacions conreades entre les dues entitats l’estiu passat. El jugador, de 28 anys, destaca pel seu lideratge, les seves assistències precises tant a pilota parada com en centrades des de les bandes, el seu esperit de lluita, el seu motor de gran cilindrada per resistir moviments ràpids per tot el camp i la seva experiència en grans competicions. L’altra peça que encaixaria a la perfecció en el puzle blaugrana és Rúben Neves. El portuguès, recent campió de la Champions amb el Manchester City, posseeix molt bona direcció de joc tant en passades curtes com llargues per superar rivals i connectar amb els seus companys de la línia d’atac. A més, té un excel·lent xut arribant des del darrere i està considerat un dels millors pivots de la Premier. Sergio Busquets encara pujaria l’aposta per un altre citizen: Rodri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)