Barça

Una peça per línia

Condicionat pel ‘fair play’, el Barça treballa per satisfer les demandes de Xavi i incorporar, com a mínim, un jugador per línia

El club culer ultima un acord amb l’Athletico Paranaense per al fitxatge de Vitor Roque

En el Barça aspiren aquest estiu a reforçar, com a mínim, la plantilla amb un futbolista per línia. No serà, tot i això, una empresa senzilla, ja que el fair play continua escanyant-lo. LaLiga va aprovar-li el pla de viabilitat, però encara no pot maniobrar amb la normativa 1-1, ho continua fent amb la del 40%, que li permet gastar 4 milions d’euros per cada 10 que n’estalviï. El club blaugrana, doncs, necessita generar-ne a còpia de més sortides per alliberar encara més la massa salarial, i en aquest sentit no hi ha gaire moviment després dels adeus de Jordi Alba, Sergio Busquets i Nikola Mirotic (LaLiga també comptabilitza la massa salarial de les seccions). Abans d’entrar, deixar sortir, vaja, perquè, a més, la prioritat és inscriure els nous contractes dels renovats Gavi, Araujo, Marcos Alonso i Iñaki Peña, fet que encara no s’ha produït.

I quan tingui resolt això podrà abordar operacions i fer fitxatges, algun d’ells ja emparaulats, però condicionats a l’esmentat fair play. La idea de Xavi Hernández, que treballa braç a braç amb la direcció esportiva, liderada per Deco –encara no oficial– i el director de futbol, Mateu Alemany, és un defensa, un relleu per a Sergio Busquets, un interior d’un perfil més similar al de Pedri i un atacant. I els noms també són sobre la taula.

A la rereguarda l’escollit és el central Íñigo Martínez, que s’enrolarà a l’equip culer lliure, després d’haver acabat contracte amb l’Athletic Club. L’oficialització de la incorporació s’espera que es faci en els pròxims dies. També agrada molt per a darrere João Cancelo, el lateral dret del Manchester City, que no compta per Pep Guardiola. El Barça, de fet, ja va estudiar la possibilitat de portar-lo en el mercat d’hivern, però finalment el lusità va recalar al Bayern com a cedit. En el club bavarès tampoc ha tingut un paper d’indiscutible i no farà efectiva la clàusula de compra, per la qual cosa el defensa busca equip. L’operació s’entreveu complicada, ja que Cancelo té contracte amb els citizens fins al 30 de juny del 2027 i l’entitat anglesa no té previst treure-se’l de sobre per pocs diners. De fet, l’opció de compra que tenia el Bayern sobre ell era de 70 milions d’euros.

Fonamentals per a Xavi també són les noves peces per a la medul·lar. Per al pivot defensiu són diversos noms els que hi ha sobre la taula. El preferit del tècnic és Martín Zubimendi, encara que tot li va a la contra al Barça, de moment. El preu del migcampista és alt, té una clàusula de 60 milions d’euros per la qual la Real Sociedad no té pensat negociar, i, a més, al jugador li fa il·lusió continuar en el conjunt txuri-urdin, que la pròxima temporada disputarà la Champions League. Un altre que s’allunya és Rúben Neves, del Wolverhampton; sí que és cert que en el cos tècnic hi havia dubtes del seu encaix en l’equip, ja que és un perfil de futbolista diferent. Ara, el portuguès té números d’acabar a l’Aràbia Saudita, d’on té una gran oferta. Altres que són a l’agenda blaugrana són Joshua Kimmich (Bayern), Sofyan Amrabat (Fiorentina) i Guido Rodríguez (Betis).

Després hi ha la posició d’interior, en què es desitja un futbolista que aporti un plus a tres quarts de camp. Algú amb unes característiques similars a les de Pedri, que sigui capaç de rebre entre línies, de girar-se i amb bona última passada. I en el club culer creuen que l’indicat és Ilkay Gündogan, que acaba contracte amb el Manchester City aquest 30 de juny. Ara mateix, però, el futur del migcampista està sense resoldre i, amb una oferta de renovació de part dels sky blue, una altra també de l’Aràbia Saudita i l’interès del Barça, encara no s’ha pronunciat.

I, a la davantera, el jove Vitor Roque, del Club Athletico Paranaense, s’entreveu com el fitxatge. El club culer i el brasiler ultimen un acord per 35 milions d’euros més 10 en variables pel traspàs de l’atacant de 18 anys. Un altre que podria arribar és l’extrem de l’Atlético Yannick Ferreira Carrasco, per qui el Barça té una opció de compra preferencial per una quantitat que no arriba als 20 milions d’euros, acordada en el traspàs de Memphis Depay.

‘FAIR PLAY’ EXCEDIT

El Barça encara no pot maniobrar amb la normativa 1-1, ho fa amb la del 40%

LA PRIORITAT

En l’entitat volen, primer, inscriure els futbolistes de l’equip amb nous contractes

HÀNDICAP

El club ha de reduir encara més la massa salarial per poder fer els fitxatges

DESITJOS

Xavi vol un defensa, un relleu per a Busi, un interior i un atacant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)