Barça

La passió turca de Deco, força calenta

Arda Güler. El Barça llança una ofensiva pel jugador del Fenerbahçe, una aposta estratègica de llarg termini

Nascut només tres dies abans que Vitor Roque, el nom del turc Arda Güler ha irromput amb molta força en els cercles barcelonistes durant les últimes hores, i és que la cúpula del Barça considera que el seu fitxatge és essencial per donar avui oxigen al centre del camp blaugrana i per donar-li ales durant tota la resta del cicle. Tot i que encara no hagi estat presentat oficialment, Deco ja fa dies que exerceix les seves funcions com a director esportiu, en substitució de Jordi Cruyff, i és ell qui lidera aquesta ofensiva, intensificada en els últims dies a causa de l’interès que han demostrat altres clubs europeus com per exemple el Madrid.

Arda Güler, de 18 anys, ha cridat l’atenció més enllà de les fronteres de Turquia per la seva evolució ascendent en el Fenerbahçe des que va pujar al primer equip l’estiu del 2021, però sobretot després de la temporada que ha protagonitzat lluint el dorsal 10 a l’esquena, heretat de Mesut Özil, amb el qual ha anotat 6 gols i ha sumat 7 assistències entre la superlliga turca, la copa de Turquia i l’Europa League, competició en què els canaris grocs van caure eliminats a vuitens de final contra el Sevilla, que després s’alçaria amb el títol de campió. De fet, l’entitat andalusa també va al darrere de Güler des d’aleshores.

El jove d’Ankara està considerat un diamant que ja emet flaixos, però que necessita l’exposició i els recursos d’un gran d’Europa per polir-lo i brillar amb intensitat. Arda exerceix principalment com a mig centre ofensiu, però també funciona molt bé d’extrem dret, la posició en què més cops ha jugat aquesta temporada, tot i que aquesta col·locació està superpoblada en el vestidor culer. Jorge Jesús, el tècnic del club turc, també l’ha provat com a mitjapunta, extrem esquerre i pivot, amb més o menys fortuna, però dona mostres de la seva predisposició i versatilitat.

Güler disposa d’una bona conducció de la pilota, és hàbil en el regat, intuïtiu en el desequilibri i precís en l’última passada, unes qualitats extretes de la seva cama esquerra, que han incitat el Barça a voler pagar els 17 milions d’euros que té estipulats amb el Fenerbahçe com a clàusula de rescissió, en cas que algun club el vingui a buscar abans d’acabar el seu contracte el 2025. Si finalment es concreta el seu traspàs, el jove tindrà la feina extra de trencar la maledicció dels turcs al FC Barcelona, ja que dels pocs que hi han arribat cap ha aconseguit triomfar.

OFERTA CULER

El Barça pretén pagar els 17 milions estipulats en la clàusula rescissòria

JUGADOR POTENCIAL

Bona conducció de pilota, habilitat en el regat i precisió en l’última passada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)