Barça

Ez Abde aguditza encara més el debat

Mercat. El seu doblet contra Guinea en la copa d’Àfrica sub-23 genera més divisió interna al Barça entre els partidaris d’una bona venda i els favorables a un retorn

Ez Abde està cridat a ser un dels noms propis de l’estiu en clau mercat. El marroquí continua fent mèrits per tenir fitxa en el primer equip del Barça la temporada 2023/24 i continua també generant un alt interès fora de l’entorn blaugrana. El seu gran debut en la copa d’Àfrica amb la selecció del Marroc sub-23 no fa més que accentuar un debat que ja era damunt la taula després del seu gran any a les ordres de Jagoba Arrasate. Només dues vies a hores d’ara: o un lloc en el primer equip o un traspàs. El Barça no preveu cap més opció. No convenç la fórmula de repetir amb una altra cessió, perquè el club entén que el seu gran any a Pamplona l’ha situat de ple en el mercat i si ha d’arribar una bona oferta econòmica per ell ha de ser aquest estiu. La cessió a l’Osasuna l’ha revalorat i el Barça és conscient que ara és un moment oportú per fer una bona venda. De tots els cedits, Abde és qui millor rendiment ha ofert: 34 partits amb el club navarrès, sis gols, dues assistències i finalista de copa ja eren una bona carta de presentació, però Abde ha decidit allargar el seu dolç moment i, acabada la temporada de clubs, ara està brillant amb la selecció. Mentre que la majoria de jugadors han iniciat vacances fa dies, Abde està centrat ara en la copa d’Àfrica sub-23. Dissabte contra Guinea va liderar la remuntada del Marroc (2-1). Seus van ser els dos gols, tots dos de penal; l’últim, vuit minuts per sobre dels 90 reglamentaris. Capità i líder de la selecció. Per a ell va ser l’MVP del partit. El Marroc és líder del grup A, amb 3 punts, tants com Ghana, que ahir va guanyar 3-2 contra el Congo. Demà dimarts, lluita pel lideratge a Rabat (22 hores).

El seu doblet contra Guinea aguditza el debat sobre el seu futur i dona la raó a un Xavi Hernández que de moment ha frenat qualsevol possibilitat de sortida perquè primer vol veure’l de prop en la pretemporada. El marroquí està citat pel Barça. La decisió sobre el seu futur no està encara presa. El club veu bé una venda, però Xavi vol tenir l’última paraula. Equips com el Betis i d’altres de la Premier es mantenen en espera.

La idea del futbolista és centrar-se ara en la selecció i deixa ajornada la seva conversa amb Xavi. Però té clara una cosa: vol minuts. Aquesta temporada ha tingut un altíssim protagonisme amb l’Osasuna i no vol que un possible retorn al Barça suposi un pas enrere en clau de creixement futbolístic. La conversa amb Xavi serà decisiva perquè l’ambició del jugador és alta i no assumirà un rol residual. Si el missatge de Xavi no el convenç, està disposat a acceptar una sortida.

CONVERSA PENDENT

Xavi vol parlar amb ell durant la pretemporada i el jugador no vol un rol residual

COPA D’ÀFRICA SUB-23

El Marroc i Abde disputen demà (22 h) el seu segon partit, ara contra Ghana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)