Barça

A la rampa de sortida

Per poder maniobrar, el Barça necessita vendre per alliberar massa salarial i són diversos els jugadors que té en el mercat

Als que van marxar cedits se’ls busca una sortida, a excepció d’Abde i Nico, que podrien acabar comptant per a Xavi, encara que s’escolten ofertes per qualsevol futbolista que no sigui titular

“Perquè entrin jugadors, n’han de sortir.” Aquesta és la realitat del mercat del Barça i així la resumia a aquest diari, en una entrevista recent, Eduard Romeu, el vicepresident econòmic del club. De fet, prou explicatiu és que, tot i que l’entitat té aprovat per LaLiga el pla de viabilitat, la junta directiva haurà d’avalar sis milions d’euros perquè no ha arribat a les retallades que havia previst en les seccions, per tal d’inscriure els nous contractes d’Araujo, Gavi, Marcos Alonso, Sergi Roberto i Iñaki Peña.

Resoldre el tema dels renovats era una prioritat per al club, que ara es troba amb un altre maldecap: inscriure els fitxatges que Xavi Hernández reclama. A Ilkay Gündogan ja li han fet lloc, però per als que han d’arribar s’ha d’aplicar la màxima de deixar sortir abans d’entrar. Per poder maniobrar en el mercat, el Barça necessita vendre per alliberar massa salarial i en això està treballant la cúpula futbolística, amb Mateu Alemany, el director de futbol, i Deco, el director esportiu, i, també, amb l’aportació de Xavi.

D’aquesta manera, a l’entitat es busca sortida a futbolistes de la primera plantilla que permetin rebaixar la massa salarial i fer equilibris que possibilitin les incorporacions. A la rampa de sortida, hi ha els cedits Lenglet, Umtiti, Dest i Collado, que no compten per a Xavi, encara que, en vista de la necessitat de vendre, també s’escolten ofertes per altres jugadors que sí que podrien tenir lloc a l’equip però que no són indiscutibles per al tècnic. És el cas dels retornats Abde i Nico i dels ja a l’equip Ansu Fati, Kessie, Ferran Torres i Eric Garcia. Tots, però, tenen contracte i, per tant, tindran l’última paraula sobre el seu futur. La situació és delicada i tampoc es descarta el traspàs d’algun puntal si arribés una proposta que fos atractiva tant per al club com per al futbolista.

Ansu Fati

Al club hi veuen una oportunitat per fer diners, per la joventut –20 anys–, pel potencial i perquè no té la plena confiança de Xavi, que prefereix altres opcions a la banda com Raphinha, Dembélé o Gavi, de fals extrem. Ansu ja ha dit públicament que no vol marxar.

Nico González

Les lesions han llastrat la seva temporada en un València que ha patit, encara que sempre que ha estat disponible ha estat indiscutible. Podria ser una opció com a relleu de Sergio Busquets, però Xavi el veu més d’interior. Interessa a diversos equips cedit.

Sergiño Dest

La cessió al Milan ha estat un desastre absolut. Ha jugat poquíssim –des del gener, ni un minut– i, òbviament, el club ‘rossonero’ no s’ha plantejat fer efectiva l’opció de compra de 20 milions d’euros. El Barça escolta propostes pel lateral de 22 anys.

Franck Kessie

A Xavi no li fa nosa, però no és indiscutible i té mercat. Va arribar lliure, i obtenir diners per un traspàs suposaria una bombolla d’oxigen. Està molt ben vist a Itàlia i ahir ‘Mundo Deportivo’ va indicar que des de l’Aràbia Saudita preparen una oferta per ell.

Álex Collado

Una campanya poc productiva la que ha passat en un Elx que ha descendit i que ha protagonitzat una lliga molt dolenta. Ha tingut poca participació, amb només vuit titularitats, el jugador de 24 anys, per qui s’ha interessat Las Palmas de García Pimienta.

Arnau Tenas

No continuarà. El club va decidir no executar l’opció de renovació que tenia per dos anys, i el porter, de 23 anys, quedarà lliure a partir del 30 de juny. D’aquesta manera, el fins ara tercer porter del primer equip i capità del filial busca club.

Samuel Umtiti

Després d’uns últimes quatre cursos amb un paper testimonial al Barça, el central de 29 anys s’ha tornat a sentir futbolista al Lecce italià, on ha acumulat 25 titularitats. El club escolta ofertes, encara que la seva elevada fitxa espanta els interessats.

Pablo Torre

Necessita minuts i se li busca un destí per anar cedit. En el seu primer curs al Barça ha jugat una misèria, i un futbolista amb el seu talent i amb només 20 anys no s’ho pot permetre. La idea, doncs, és que marxi una temporada a rodar-se.

Clément Lenglet

El Tottenham, equip en què ha jugat aquesta temporada a préstec, està satisfet amb les prestacions ofertes pel central i se’l vol quedar en propietat. Les negociacions estan obertes entre les tres parts. El Barça vol cobrar un traspàs.

Ez Abde

Cedit durant el curs a l’Osasuna, ha mostrat estar sobradament preparat per a l’elit. A Xavi li encaixaria, però el gran rendiment en un equip finalista de copa i setè en la lliga, afegit al seu potencial amb només 21 anys, fa que tingui ofertes interessants.

Ferran Torres

Aquesta temporada ha passat a tenir un paper molt secundari i un rendiment força més baix del que s’esperava. Ha acabat sent l’última opció de la davantera i, amb aquests factors sobre la taula, és un dels candidats per sortir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)