Barça

S’apaga un tros del club

Barça TV tanca avui després que Laporta i la seva junta decidissin no renovar l’acord amb Telefónica al·legant motius econòmics

Es posa punt final a gairebé 25 anys d’emissions i de seguiment de tots els equips del club

Aquest 30 de juny serà una taca negra en la història del Barça i un dia trist. Després de 24 anys d’emissions, la televisió oficial del club tanca. Desapareix una eina que mantenia tots els aficionats culers connectats al dia a dia de l’entitat. En tots els àmbits. Des del futbol fins a l’hoquei, passant pel bàsquet, l’handbol o el futbol sala. Sense perdre’s cap detall de l’actualitat dels equips que formen part del club, a banda de tots aquells actes institucionals que es produïen. El barcelonista ho tenia tot a mà: les rodes de premsa prèvies, els partits i el seu corresponent postpartit. A més de diversos programes que repassaven l’actualitat amb entrevistes als protagonistes, tertúlies o una àmplia hemeroteca que permetia recuperar moments gloriosos de la història del club. I és que Barça TV ha permès seguir-ne cada pas des que va iniciar les seves emissions l’any 1999, encara amb Josep Lluís Núñez com a president.

Això s’acabarà, ja que Barça TV tanca avui després que el club no renovés l’acord amb Telefónica, que venç aquest 30 de juny. L’entitat blaugrana al·lega motius econòmics. Diu que la televisió costa 14 milions d’euros a l’any i només en genera 2, si bé els treballadors indiquen que les pèrdues són de 6. Enmig d’una delicada situació per al club, ofegat econòmicament, Laporta i la seva junta opten per tancar el canal per reduir costos i adaptar-se al fair-play financer que reclama la lliga.

El tancament de Barça TV, que va ser notificat el 27 d’abril, és el detonant d’una situació laboral que fa mesos que és complicada. Des del 31 de desembre passat, el dia del derbi, que els treballadors van iniciar una sèrie de vagues per reclamar a Telefónica unes millors condicions de treball. Un procés que va tenir un acord de mínims insuficient i que acaba de la pitjor manera per als prop de 120 treballadors que perdran la feina i que pretenen demandar el club per l’acomiadament col·lectiu, tot i que Laporta va parlar d’un acord amb Telefónica per evitar-ho.

Equips i afició, a l’una

Són diverses les personalitats del club, en l’àmbit esportiu, les que han aprofitat les últimes oportunitats davant del micròfon de Barça TV per agrair la feina de tots els professionals que perden la seva feina. Xavi Hernández, Laia Codina, Edu Castro o Ignacio Alabart són alguns exemples. Nikola Mirotic va convidar a dinar els treballadors després d’una entrevista, mentre que Sergio González va celebrar un gol al Palau assenyalant una pancarta en contra del tancament de Barça TV.

I és que l’afició també renega de la decisió del club. Els Dracs ja van mostrar el seu suport a tota la família de Barça TV quan va esclatar el conflicte amb Telefónica, i ho va fer un cop es va saber el tancament definitiu del canal. A més, molts aficionats que han tingut a prop algun periodista de la casa fent la seva feina també han aprofitat per llançar càntics en suport a tots els treballadors. Els culers queden orfes d’una plataforma propera i a l’abast que seguia el club. Queda un buit que permetia retenir els bons i mals records del Barça. Reconstruir el relat de més de 120 anys de vida costarà més.

VE DE LLUNY

Feia mesos que els treballadors reclamaven a Telefónica unes millors condicions

ENTESA?

1996
Josep Lluís Núñez crea Canal Barça gràcies a un acord amb Telefónica.
1999
Inici de les emissions a la plataforma Vía Digital.
2004
El club recupera els drets d’exclusivitat i Canal Barça passa a ser Barça TV.
2008
Barça TV comença a emetre’s en obert a través de la TDT.
2011
Després de set anys de gestió del club, Barça TV s’integra a Mediapro.
2015
La televisió torna a mans de Telefónica a través de la filial TBSC Barcelona Producciones SLU.
2023
El Barça decideix tancar la televisió oficial del club per motius econòmics.
Laporta anuncia un acord amb Telefónica que podria frenar la impugnació

La visibilitat de les seccions professionals del club

C.R.

Un dels grans valors de Barça TV ha estat la possibilitat d’acostar-se a aquells equips amb menys visibilitat. Més enllà del futbol, gran protagonista a tots els mitjans, la televisió del club permetia seguir totes les seccions professionals blaugrana i el seu dia a dia. Donava veu als esports que ocupen menys espai a la resta de mitjans de comunicació, tant pel que fa a la informació com a la possibilitat de veure la majoria dels partits d’handbol, futbol sala i hoquei en directe, a falta de drets per emetre els duels de bàsquet. No és casualitat que els professionals de les seccions hagin estat uns dels que més s’han definit a favor de Barça TV, conscients que sempre ha cuidat el seu producte i l’ha ensenyat als culers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)