Barça

OK a la Champions

La UEFA confirma que no hi haurà sanció pel cas Negreira i el Barça queda admès a tots els efectes per jugar la pròxima edició de la Champions League 2023/24

El Barça serà present el dijous 31 d’agost en el sorteig de la fase de grups de la Champions 2023/24, que tindrà lloc al Fòrum Grimaldi de Mònaco. Oficial. La UEFA ja ha comunicat al club que no hi haurà sanció pel cas Negreira, almenys de cara a aquesta pròxima temporada, i per tant l’actual campió de LaLiga podrà disputar la propera edició de la màxima competició continental. El Barça queda admès a tots els efectes després que els investigadors de la UEFA, dins la parcel·la del seu comitè d’ètica i disciplina, hagin finalitzat la seva anàlisi del cas i hagin dictaminat que no hi ha fonaments sòlids a hores d’ara per aplicar cap tipus de sanció o càstig esportiu. Aquesta és la conclusió. Gran victòria.

De les últimes converses entre Joan Laporta i el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, ja se n’havia extret cert optimisme, però ara qualsevol risc d’exclusió queda definitivament dissipat després de la confirmació per part de l’organisme europeu. El Barça va rebre l’OK definitiu de la UEFA ahir divendres. Gran notícia en tots els seus prismes. Que el Barça no sigui sancionat té un gran valor en clau d’imatge i prestigi, perquè la seva reputació no queda tacada i és una important victòria com a marca. No hi haurà afectacions pel que fa als patrocinadors. A més, poder participar en la pròxima edició de la Champions és, sobretot, una gran bombona d’oxigen econòmicament, perquè la possibilitat de quedar sense els ingressos generats pel simple fet de poder disputar la competició era un risc que generava un temor enorme dins del club, tenint en compte la delicada situació actual en clau de tresoreria. En les dues últimes temporades, el fet de quedar eliminats abans de la fase dels vuitens de final, en què els premis econòmics augmenten ostensiblement, i quedar relegats a jugar l’Europa League, ja va suposar un doble cop per a l’economia del club, però ara el risc que existia de quedar apartats de la Champions feia pànic en el terreny econòmic. El comitè d’apel·lació té deu dies per presentar recurs si ho considera oportú.

Respira Joan Laporta, respira el Barça i respira un Xavi Hernández que tindrà una nova oportunitat de redimir pecats del passat. Xavi no va ser capaç d’arreglar a temps el desastre de Koeman quan va assumir la banqueta el novembre del 2021 i va tornar a decebre a Europa aquesta temporada passada 2022/23. Dos anys seguits abocats a jugar l’Europa League és una deshonra massa gran per a un club amb la història del Barça, que aquesta temporada està obligat a tornar a figurar entre els millors. Aquesta vegada serà en el bombo 1, juntament amb l’actual campió –el Manchester City–, el Sevilla, el PSG, el Bayern de Munic, el Nàpols, el Benfica i el Feyenoord. En el bombo 2 hi haurà el Manchester United, l’Inter –finalista d’aquest últim any–, el Dortmund, l’RB Leipzig, el Porto i l’Arsenal. El bombo 3 estarà format pel Xakhtar Donetsk, el Salzburg, el Milan, el Lazio, l’Estrella Roja, el Celtic i el Union Berlín. I en el bombo 4, pendent encara de completar, hi ha confirmats equips com ara el Lens i el Newcastle.

RESOLUCIÓ POSITIVA

Els investigadors del comitè d’ètica i disciplina de la UEFA han resolt a favor del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)