Barça

Ja hi ha central esquerrà

Iñigo Martínez arriba lliure i es converteix en el segon fitxatge de l’estiu del Barça, amb qui signa fins al 30 de juny del 2025

És l’únic dels cinc centrals que hi ha ara a l’equip entrenat per Xavi que té el peu esquerre com a peu dominant

Després d’uns dies d’espera, en una operació que feia temps que estava emparaulada, finalment ja és oficial: Iñigo Martínez (Ondarroa, Biscaia, 1991) és jugador del Barça. El central esquerrà de 32 anys, doncs, es converteix en el segon fitxatge de l’estiu blaugrana, després d’Ilkay Gündogan, i arriba lliure, després d’haver acabat el contracte amb l’Athletic Club. El futbolista signa amb els culers per dues temporades, fins al 30 de juny del 2025, i tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros. “Vinc amb moltes ganes i molta il·lusió d’aportar tot el que tinc”, va explicar Iñigo als mitjans oficials de l’entitat. “Arribar a aquest grandíssim club és tremend. Han estat molts anys per, a la fi, fer aquest salt que qualsevol jugador desitja”, va manifestar.

El defensa aterra a can Barça després d’una última temporada a l’Athletic complicada. Al soroll per la no renovació s’hi van afegir una sèrie de lesions que no li han permès competir amb continuïtat. De fet, aquest curs només ha disputat 18 partits oficials –tots de titular això sí–, 15 de lliga i tres de copa. Una fasciïtis plantar que el va tenir fora des del gener fins al març i unes molèsties musculars aparegudes a l’abril i que ja no el van deixar tornar a jugar en són la causa. És per això també que Iñigo arriba amb energies renovades. “Aspiro al màxim, a guanyar tots els títols possibles, encara que sabem que és difícil i que darrere d’això hi ha un gran treball. Si estem bé i l’equip fa les coses bé com l’any passat, els resultats arribaran”, va indicar. “La confiança que el club va posar en mi des del primer minut va ser molt gran i espero tornar-la al camp fent la meva feina”, va continuar. “Porto molts anys al món del futbol i puc aportar en tots els sentits. Acumulo molts partits jugats, molta experiència i intentaré liderar aquesta defensa. M’agrada defensar i no tinc cap dubte que ens anirà molt bé”, va destacar l’esquerrà, que té ganes de començar a treballar sota les ordres de Xavi Hernández. “És un luxe tenir-lo d’entrenador. De jugador ja el seguia. És d’aquells jugadors en els quals ens fixem aquells a qui ens agrada el futbol i ara tenir-lo com a entrenador, amb tot el que ens pugui ensenyar, serà meravellós”, va concloure.

Un central diferent

Precisament Xavi té ara amb l’exjugador de l’Athletic un perfil que no tenia a l’equip: un central esquerre. És una característica per a la sortida de pilota que valora molt el tècnic culer, que en alguna ocasió aquest curs ha optat per deixar a la banqueta algun central per situar Marcos Alonso, lateral però esquerrà, a l’eix de la defensa. La incorporació del biscaí suposa un overbooking a l’eix de la defensa ja que són cinc centrals els que hi ha ara al conjunt culer: Ronald Araujo, Andreas Christensen, Jules Kounde, Eric Garcia i el flamant fitxatge, Iñigo Martínez.

400
milions d’euros
és la clàusula que tindrà Iñigo Martínez, de 32 anys, amb el Barça
Han estat molts anys per, a la fi, fer aquest salt que qualsevol jugador desitja
Iñigo Martínez
FUTBOLISTA DEL BARÇA
Tinc molts partits jugats i puc aportar en tots els sentits. Intentaré liderar aquesta defensa. M’agrada defensar i segur que ens va bé
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)