Barça

Experiència i veterania

El perfil. Íñigo ha jugat més de 350 partits a primera divisió amb la Real Sociedad i l’Athletic

Íñigo Martínez feia molt temps que estava a l’òrbita del Barça. És un jugador que sempre ha agradat a la direcció esportiva de l’entitat blaugrana pel seu perfil, les seves qualitats i el seu talent. Ara sí, després d’acabar el seu contracte amb l’Athletic, el desig s’ha fet realitat. El futbolista basc arriba al conjunt blaugrana per apuntalar la defensa.

Es tracta d’un central esquerrà, un perfil que li faltava, a la plantilla, amb una gran sortida de pilota, un excel·lent desplaçament en llarg i un bon xutador de faltes i gran rematador de cap. A més, pot aportar la contundència i el joc aeri necessaris per mantenir intacte el mur blaugrana. Això sí, als seus 32 anys haurà de lluitar per fer-se un lloc en l’onze titular. I és que la parella de centrals que formen Christensen i Araújo ara mateix sembla intocable. A favor seu, és l’únic central pur que juga amb l’esquerra. Un perfil que Xavi buscava. El fitxatge d’Íñigo afecta directament dos jugadors. Per un costat, Marcos Alonso recuperarà aquest curs el seu rol en el carril esquerre. Per l’altra, Eric Garcia deixa de tenir rellevància a l’equip i el seu futur està en l’aire.

Llarg recorregut

Íñigo Martínez té una àmplia trajectòria a primera divisió. El central biscaí hi va debutar amb la Real Sociedad (2011/12), on va ser-hi durant set temporades, amb un total de 239 partits disputats i 18 gols. El gener del 2018 se’n va anar a l’equip rival, l’Athletic, i es va convertir en un dels pilars fonamentals de la defensa. En les sis temporades en què hi ha estat, ha jugat 177 partits oficials i ha marcat 8 gols. El curs passat, les lesions i la negativa a renovar amb l’Athletic van fer que només jugués 18 partits. Això sí, tots de titular. En tots dos clubs ha estat un baluard defensiu. Ara ho vol ser a can Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)