Barça

Les demandes de Xavi

L’entrenador del Barça reclama públicament més fitxatges i prioritza per sobre de tots el del substitut de Sergio Busquets

El tècnic no parla de noms propis i refusa referir-se a Oriol Romeu, el principal candidat

En el Barça la situació econòmica i el fair play escanyen. Ja no és com abans, quan l’entitat blaugrana tenia un objectiu i podia fer servir el talonari per aconseguir els seus serveis. En el passat es va estirar més el braç que la màniga –durant el mandat de Josep Maria Bartomeu es van fitxar, per exemple, Dembélé, Griezmann i Coutinho per gairebé 400 milions d’euros, a més de les renovacions amb sous astronòmics que es van dur a terme– i ara se’n paguen les conseqüències.

No obstant això, amb totes les hipoteques a les espatlles, sembla que el club va traient el cap, almenys en el terreny esportiu, que també va quedar fet un solar, amb un primer equip de futbol que havia deixat de ser competitiu. Amb Joan Laporta va arribar Mateu Alemany, el director de futbol i la figura encarregada de quadrar tot plegat i procurar una plantilla a l’entrenador, Xavi Hernández, que també aposta del president i artífex de la regeneració d’un conjunt que aquesta temporada ha tornat a guanyar la lliga quatre anys després. Al grup que orienta el de Terrassa, però, li queda encara camí per ser competitiu, sobretot a Europa, i Xavi, conscient que ha de treballar a millorar l’estructura col·lectiva i que això és cosa seva, també pensa que li falten elements, en un àmbit individual, per arribar a allò que aspira, i en demana. “Ens falten peces encara, ens hem de reforçar una mica més”, va manifestar ahir en la presentació del seu campus. “Ho sap el president, ho sap Mateu Alemany, no s’ha d’enganyar ningú. El mercat serà llarg fins al 31 d’agost i intentarem reforçar-nos per ser com més competitius millor”, va insistir el tècnic.

De moment, el club li ha proporcionat dos fitxatges de molt nivell, tots dos; això sí, ja veterans, amb 32 anys, Ilkay Gündogan i Iñigo Martínez. El preparador, però, vol, com a mínim, una incorporació per demarcació, i li falten, doncs, un lateral dret, un davanter i un pivot defensiu, la seva obsessió després de l’adeu de Sergio Busquets. “Tenim opcions a la plantilla, però no són naturals. Eric Garcia, Frenkie de Jong... no són jugadors naturals per a aquesta posició. Ens hem de reforçar i bé en aquesta posició”, va dir el tècnic, que no va opinar sobre Oriol Romeu, del Girona, sobre qui va ser qüestionat i que és el principal candidat ara mateix per al lloc. Tot i les seves demandes, l’entrenador va mostrar-se comprensiu amb el moment del club. “Ens hem d’adaptar a la situació econòmica i al fair play i a partir d’aquí intentarem portar la millor opció”, va explicar. “Veurem on arribem”, hi va afegir.

Les sortides

Sí que hi ha una qüestió meridiana; perquè algú entri, algú ha de sortir. “Mateu ho té força clar. Hi ha d’haver sortides per poder incorporar. S’han de quadrar números”, va expressar Xavi, que va reconèixer que ha parlat amb diversos futbolistes de l’equip per comunicar-los que tindran difícil jugar i que s’haurien de buscar una sortida. “No és fàcil per a mi dir-li a un jugador que ha de deixar el club o que jugarà molt poc, però ho haig de fer. Soc el màxim responsable del futbol en el Barça i em toca decidir, soc l’entrenador”, va reconèixer. “Amb molts he anat parlant, missatges, converses, però ho continuarem fent durant la pretemporada, que comença dilluns. Els veurem entrenar i després decidirem qui va a la gira”, va assegurar. Dilluns l’equip torna a la feina, el que és segur és que l’estiu serà llarg.

LES PARAULES DE XAVI HERNÁNDEZ

Ens falten peces encara, ens hem de reforçar una mica més. Intentarem reforçar-nos per ser com més competitius millor
En el pivot defensiu tenim opcions a la plantilla però no són naturals. Ens hem de reforçar i bé en aquesta posició
Ens hem d’adaptar a la situació econòmica i al ‘fair play’ i a partir d’aquí intentarem portar la millor opció. Veurem on arribem
Hi ha d’haver sortides per poder incorporar. S’han de quadrar números. Amb molts jugadors ja hi he parlat i ho continuarem fent

Rècord de vendes en entrades i marxandatge

paula muriel

El FC Barcelona està sumit en una profunda recessió econòmica de la qual no és gens fàcil sortir, però les últimes xifres registrades en l’àrea comercial del club fan pensar que hi ha llum al final del túnel.

La il·lusió generada des de diversos estaments de l’entitat ha sorgit tal efecte que la temporada 2022/23 s’ha tancat amb uns números més alts dels esperats pel que fa el ticketing, la compra de productes oficials i els ingressos derivats d’acords de patrocini.L’afluència de públic a les diferents instal·lacions esportives ha permès recaptar gairebé 155 milions d’euros, un 4% més que l’última temporada abans de la covid; les Barça Stores han sumat un augment d’un 54% en vendes i l’e-commerce, un 47%, i, en l’àrea del patrocini, el Barça ha pogut tancar vint nous acords amb marques globals que li han reportat 97,6 milions d’euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)