Barça

PARTITS MEMORABLES AL CAMP NOU BARÇA-ATLÉTICO

12-03-1997 (COPA)

Pizzi culmina la remuntada

El Barça va remuntar un 0-3 en una segona part de bogeria, amb un ‘hat-trick’ de Ronaldo i les dianes de Figo i Pizzi en el tram final

Triomf apoteòsic que va permetre als de Robson classificar-se per a les semifinals

Barça 5 Atlético 4

BARÇA:Vítor Baía, Abelardo, Couto, Blanc (Pizzi, 40’), Sergi, Luis Enrique, Guardiola, Popescu (Stoichkov, 40’), Figo (Nadal, 88’), De la Peña, Ronaldo.ATLÉTICO:Molina, López, Santi, Prodan, Toni Muñoz (Solozábal, 55’), Aguilera (Vizcaíno, 71’), Bejbl, Paunovic (Roberto, 75’), Caminero, Pantic, Kiko.GOLS:0-1 (9’) Pantic. 0-2 (28’) Pantic. 0-3 (31’) Pantic. 1-3 (47’) Ronaldo. 2-3 (50’) Ronaldo. 2-4 (51’) Pantic. 3-4 (67’) Figo. 4-4 (72’) Ronaldo. 5-4 (83’) Pizzi.ÀRBITRE:Gracia Redondo.T.G.:als locals Blanc i Popescu; i als visitants Santi i Prodan.T.V.:cap.PÚBLIC:90.000 espectadors, aproximadament, al Camp Nou.

El Camp Nou, en els seus 66 anys d’història, ha viscut nits glorioses, amb partits inoblidables i que han quedat per al record. En la memòria culer es recorden especialment les remuntades, per tot el que signifiquen i el caliu que envaeix l’estadi en una nit que es converteix en màgica. Una de les remuntades icòniques, que ha deixat empremta i ha sobreviscut amb el pas dels anys, és la que es va viure el 12 de març del 1997. Aquell dia, el Barça rebia l’Atlético en la tornada dels quarts de final de la copa. Tot estava obert. El temple blaugrana dictaria sentència, ja que l’anada havia acabat amb taules al marcador. Empat a 2 amb un doblet de Pizzi, i els gols de Caminero i Kiko per part del conjunt matalasser. Tot i que estava en joc una plaça per a les semifinals, poca gent podia haver imaginat el que van acabar presenciant. Duel emocionant, boig, golejador i imprevisible d’inici a final. En definitiva, una nit que difícilment s’esborrarà d’alguns caps. Sens dubte, qui no ho oblidarà mai és Milinko Pantic, que va fer quatre gols i ni així l’Atlético va passar l’eliminatòria.

L’equip madrileny va sortir al terreny de joc valent. Els primers compassos van ser tot un monòleg del conjunt orientat per Antic, que va passar per sobre dels blaugrana amb un hat-trick de Pantic en 31 minuts de joc. Al començament de la segona part, amb el 0 a 3 en contra, va emergir el talent de Ronaldo Nazário, que va escurçar distàncies amb dos gols en només tres minuts (47’ i 50’). Pantic, de nou, va augmentar la diferència (2-4). Tot i aquest revés, el Barça, empès per un Camp Nou ple a vessar, no estava disposat a abaixar els braços. Figo va retornar l’esperança (67’) amb una volea des de la frontal que va entrar per l’escaire, mentre que Ronaldo va fer creure en el miracle gràcies a un xut encreuat i ras. El destí tenia reservada una pàgina en or dedicada a Juan Antonio Pizzi. El davanter argentí es va tornar a vestir d’heroi i va aconseguir el 5 a 4 definitiu en el minut 82 després de pescar una pilota dins l’àrea petita.

Aquella copa va acabar sent blaugrana després que els de Bobby Robson s’imposessin al Betis en la final, disputada al Santiago Bernabéu. Gesta i títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)