Barça

El 10 és Ansu

El davanter del Barça afronta una nova temporada amb energies renovades, després d’una passada amb pocs minuts, però sense lesions

La voluntat de l’atacant de 20 anys és triomfar de culer i el club assegura que no sortirà

Ansu Fati (Bissau, Guinea-Bissau, 2002) només pensa en una cosa: triomfar en el Barça. L’atacant de 20 anys no en vol saber res d’una possible sortida, cosa que en el club s’havien plantejat seriosament aquest estiu, i molt hauria de canviar el panorama perquè marxés. La voluntat del futbolista, amb contracte fins al 30 de juny del 2027, és ferma. “Ell es vol quedar”, va manifestar el seu representant, Jorge Mendes. I a l’entitat ho assumeixen. “Estem encantats que segueixi en el Barcelona”, va reblar també darrerament el president Joan Laporta. “Totes les sortides són doloroses, però els jugadors importants els mantenim. L’entrenador ens ha confirmat que vol continuar amb ells i estem encantats de seguir amb ells. Només qui vulgui marxar se n’anirà”, va afegir el dirigent, que també va revelar que el club ha rebut ofertes pel davanter, però que les ha refusat.

D’aquesta manera, el 10 blaugrana tornarà a ser per a Ansu, després d’uns mesos d’incertesa, amb la possibilitat de l’esmentada sortida i el també, finalment fracassat, retorn de Leo Messi. És una realitat, però, que haurà de guanyar-se la confiança de Xavi Hernández, que ara mateix té altres prioritats. A la punta de llança, l’escollit pel preparador és, òbviament Robert Lewandowski, i a la banda esquerra, l’altra posició on l’internacional per la selecció espanyola pot actuar prefereix o bé Gavi com a fals extrem, o Ousmane Dembélé o Raphinha. La pretemporada comença aquest dilluns. “Ansu, igual que tots. Al final partim de zero tots des de dilluns”, va dir aquesta setmana Xavi. “Veurem els futbolistes en la pretemporada, i a partir d’aquí decidirem. L’any passat amb Balde teníem una idea en la pretemporada, però va explotar i després va acabar jugant el mundial i sent peça clau en el nostre engranatge”, va seguir Xavi. “El jugador ha d’estar preparat i demostrar a l’entrenador i als seus companys que pot jugar en el Barça a partir del minut 1 de la pretemporada”, va insistir.

La pilota és, doncs, a la teulada d’Ansu, que engega amb energies renovades. No ha tingut una campanya senzilla, amb poques oportunitats, i li ha costat molt agafar la velocitat de creuer. De fet, no l’ha abastat. Li queda encara per tornar a la versió que va oferir en els seus primers compassos en el primer equip, amb només 17 anys, quan va meravellar tothom. El calvari que va passar amb el genoll esquerre i, tot seguit, la lesió muscular que es va fer al bíceps femoral de la mateixa cama, el van tenir pràcticament dues temporades fora de combat, i ara lluita per recuperar sensacions. De moment, en aquest darrer curs, ha pogut tenir continuïtat física i no s’ha lesionat. I tot i no estar al millor nivell i jugar poc, n’ha fet prou per acabar com el segon màxim golejador de l’equip. Ha disputat 51 partits en totes les competicions, només en 14 ha estat titular, i ha marcat 10 gols, 7 en la lliga, 2 en la copa i 1 en la supercopa.

El final de lliga, amb 3 gols en les últimes dues jornades i la participació en la Nations League que el combinat estatal va guanyar i en què va participar en els dos enfrontaments de la final a quatre també el van ajudar a acabar amb una altra cara. “És un futbolista excepcional”, va manifestar el seleccionador espanyol, Luis de la Fuente. “El veig molt alegre, entenc que en el Barça deu estar igual, però aquí el que jo veig és que està motivat i il·lusionat. Està fent uns entrenaments extraordinaris i disfrutem amb ell”, va continuar el tècnic. “Encara té un marge de millora fantàstic i segur que ho demostrarà quan tingui oportunitats”, va expressar De la Fuente. “El Barça té un fenomen. És un dels millors i segur que algun dia serà Pilota d’Or”, va assegurar, confiat, Mendes, el seu agent. Ansu, el 10 del Barça, té una altra oportunitat.

Encara té un marge de millora fantàstic, i segur que ho demostrarà quan tingui oportunitats
Luis de La Fuente
SELECCIONADOR D’ESPANYA
El Barça té un fenomen. És un dels millors i segur que algun dia serà Pilota d’Or
Jorge Mendes
Representant D’ANSU FATI
Al final partim de zero tots des de dilluns. El jugador ha de demostrar a l’entrenador
Xavi Hernández
ENTRENADOR DEL BARÇA
Estem encantats que segueixi en el Barcelona. Només qui vulgui marxar se n’anirà
Joan Laporta
PRESIDENT DEL BARÇA

Koeman: “El Barça no està treballant per al futur”

Ronald Koeman va criticar ahir la política de fitxatges del Barça. “Es pot discutir l’edat dels fixatges i si són jugadors de futur. Des de fora, crec que ni econòmicament ni futbolísticament estan treballant per al futur”, va reblar l’ara seleccionador dels Països Baixos, atenent els mitjans en la Koeman Cup, un torneig de golf dut a terme a Sant Esteve Sesrovires. “Com a club, hauria de treballar per tenir una estructura per als propers anys”, va dir. “Als Països Baixos estem acostumats a donar oportunitats als joves. S’ha de treballar per tenir un bon futur”, va insistir l’exentrenador del Barça.

Arda Güler: “La meva prioritat era el Real Madrid”

Arda Güler, el mitjapunta turc de 18 anys per qui el Barça va estar negociant en les últimes setmanes i que semblava encaminat, va ser presentat ahir amb el Real Madrid. “Hi va haver molts clubs que van mostrar la intenció de fitxar-me i van contactar amb mi, però quan el Madrid es va interessar per mi, la resta de propostes van perdre valor”, va indicar l’ex del Fenerbahçe. “La meva prioritat sempre ha estat el Madrid”, va recalcar el futbolista, que no té en els seus plans marxar cedit: “Ho descarto. M’ha fitxat el Real Madrid i vinc a jugar aquí.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)